iPhone 12, oprit de la vanzare in Franta

2 min read

Decizia a fost luata in urma unor suspeiciuni privind nivelul de radiatii. Compania Apple contesta decizia si afirma ca telefonul iPhone 12 a fost certificat de multiple organisme internationale.

Autoritatea pentru supravegherea radiatiilor din Franta a notificat compania Apple. Potrivit concluziilor acestei autoritati, dupa efectuarea unor teste, SAR – Specific Absorbtion Rate – un fel de parametri privind radiatiile, ar fi la un nivel usor mai mare decat limita permisa.

„ANFR, agentia franceza care se ocupa de chestiunea radiatiilor la telefoanele mobile a observat, la verificarile de rutina, ca modelul iPhone 12 emite un nivel de unde electromagnetice putin mai mare decat standardele europene” – a explicat Jean-Noel Barrot, ministru adjunct pentru economie digitala.

In functie de updatarea software-ului, telefoanele mobile pot emite radiatii electromagnetice intr-o masura mai mare sau mai mica.  Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii nimic nu indica, pentru moment, ca expunerea la campuri electromagnetice atat de scazute in intensitate sunt periculoase pentru sanatate. Decizia de suspendare a comercializarii a fost luata din motive de precautie iar o actualizare a softurilor ar fi suficienta, mai spune Autoritatea pentru supravegherea radiatiilor din Franta.

Vezi si:  Huawei a vandut marca de smartphone-uri Honor pentru a face fata sanctiunilor americane

Uniunea Europeana a stabilit niste limite pentru valorile SAR. Daca acestea sunt prea ridicate, ar putea creste riscul de cancer.

„Standardul european e de 4 wati per kilogram. E un standard destul de scazut, stabilit ca principiu de precautie. Telefonul iPhone 12 a fost verificat – subliniez, iPhone 12, pentru ca modelele iPhone 12 Pro Max nu sunt afectate – si s-a constatat un nivel de 5,7 wati per kilogram, deci putin peste limita. Dar regulile sunt reguli” – a mai spus ministrul francez.

Raspunsul companiei Apple

Apple contesta concluzile autoritatilor franceze si spune ca telefonul iPhone 12 a fost certificat de multiple organisme internationale care au atestat conformitatea modelului.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *