Home Online & HI-Tech Huawei nu va produce decat 50 de milioane de smartphone-uri in 2021
Online & HI-Tech

Huawei nu va produce decat 50 de milioane de smartphone-uri in 2021

Huawei se pregateste pentru un colaps colosal in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri in intreaga lume. Privat de licenta Android si incapabil sa produca procesoare Kirin fara TSMC, constructorul chinez nu va produce decat 50 de milioane de smarthone-uri in 2021.

Conform unui raport emis de The Elec, Huawei nu va produce decat 190 de milioane de smartphone-uri in 2020. In ciuda numeroaselor sanctiuni de care a avut parte, grupul chinez a reusit sa vanda 240 de milioane de telefoane in lumea intreaga in 2019. Datorita acestor rezultate solide, marca inca mai ocupa locul doi in topul celor mai importanti fabricanti de smartphone-uri, imediat dupa Samsung. La inceput de an 2020, Huawei chiar a reusit sa depaseasca o perioada scurta constructorul Samsung.

Huawei se asteapta sa vanda cu 74% mai putine telefoane in 2021

In timp ce sanctiunile la adresa sa nu inceteaza, ba din contra, par sa se intensifice, Huawei anticipeaza un colaps in privinta vanzarilor pentru 2021. In acest context, nu va produce decat 50 de milioane de telefoane, cu 74% mai putine decat in 2020. In ultimele saptamani, Huawei a facut un bilant al pierderilor. Si comenzile de compusi destinati modelului Mate 40 au scazut cu 30%. Daca acest razboi cu americanii va mai continua, unii analisti estimeaza ca Huawei ar putea pur si simplu sa abandoneze piata de smartphone-uri, cel putin pentru o perioada de timp. Concurenta va veni din urma puternic in acest caz. Samsung va reusi sa castige de partea sa clientii Huawei din Europa. Oppo, Vivo si Xiaomi vor profita in egala masura de problemele intampinate de Huawei pentru a se impune pe piata. In China, golul lasat de Huawei va fi umplut in special de Xiaomi.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *