Ant Group lanseaza o inteligenta artificiala dedicata finantelor

2 min read

Grupul chinez Ant Group a dezvaluit un model de inteligenta artificiala dedicat finantelor si a inceput testele atat pentru publicul larg, cat si pentru profesionisti. Va fi de acum analiza financiara la indemana oricui?

Despre ce este vorba?

Vineri, 8 septembrie, grupul chinez Ant Group a dezvaluit un model de inteligenta artificiala (AI) special pentru finante si a inceput sa testeze aplicatii pentru consumatori si profesionisti. Anuntul vine intr-un moment in care China a deschis portile AI pentru public. Tencent, Baidu, SenseTime Group si trei start-up-uri – Baichuan Intelligent Technology, Zhipu AI si MiniMax – tocmai si-au deschis chatbots AI pentru public, dupa ce au primit unda verde din partea guvernului, in timp ce Beijingul incearca sa extinda utilizarea acestor produse in competitia cu SUA.

Ant este un fintech chinez creat de miliardarul chinez Jack Ma, cunoscut si prin Alibaba, care s-a aflat in atentia publicului in ultimele luni. Colosul chinez de comert electronic si cloud a fost divizat in sase unitati. In octombrie 2020, Jack Ma a starnit mania guvernului comunist dupa ce a tinut un discurs in care a sustinut ca autoritatile de reglementare nu inteleg nevoile consumatorilor si impiedica inovatia in sectorul bancar. Beijingul a franat apoi IPO-ul Ant Group, filiala de plati a Alibaba, in timp ce Jack Ma a disparut de pe ecranul radarului timp de cateva luni, inainte de a se retrage definitiv din activitate. In ianuarie anul trecut, el a anuntat ca renunta la controlul Ant Group.

Vezi si:  Apple raportează un profit trimestrial record și redevine cel mai mare producător de telefoane, devansând Samsung. Gigantul american a vândut mai puține iPhone-uri, dar mai scumpe

Ant a declarat ca noul sau model a inceput sa testeze cele doua aplicatii pe platformele de gestionare a averilor si de asigurari ale companiei. Prima, aplicatia Zhixiaobao 2.0, se adreseaza publicului larg si ofera consultanta financiara. Ant sustine ca este capabila sa se potriveasca cu profesionistii din domeniul financiar in ceea ce priveste analiza pietei si abilitatile de rationament. Aceasta aplicatie va fi disponibila dupa ce va fi aprobata de autoritatile de reglementare. Cea de-a doua aplicatie, Zhixiaozhu 1.0, se adreseaza profesionistilor si poate efectua analize de investitii si extragerea de informatii, printre alte sarcini comerciale. Pe lista profesiilor amenintate de inteligenta artificiala, le putem adauga acum pe cele de analist financiar si consilier financiar!

 

Sursa: https://www.lesnumeriques.com/intelligence-artificielle/ant-group-lance-une-intelligence-artificielle-dediee-a-la-finance-n213033.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *