PayPal isi lanseaza criptomoneda, un stablecoin indexat la dolar

2 min read

PayPal a lansat PayPal USD, o moneda stabila indexata la dolar. Aceasta este prima asa-numita criptomoneda „stabila” implementata de o mare companie de plati online, intr-un moment in care industria este supusa unei examinari intense din partea autoritatilor de reglementare.

PayPal se lanseaza in criptomonede

Utilizatorii vor putea sa cumpere USD PayPal, sa ii transfere in alte portofele digitale, sa ii converteasca in alte criptomonede, sa ii foloseasca pentru a plati online sau pentru a plati bani celor dragi. „Tranzitia catre monedele digitale necesita un instrument de tip „stablecoin” care sa se nasca online si sa se conecteze usor la monedele populare precum dolarul american”, a declarat seful PayPal, Dan Schulman.

Stablecoins sunt criptomonede: tranzactiile sunt inregistrate intr-un registru descentralizat, blockchain, si nu de catre o banca, ca in cazul monedelor traditionale. Dar, in timp ce criptomonedele precum Bitcoin si Ether isi vad preturile fluctuand salbatic, creatorii de stablecoins au ca obiectiv un pret stabil. PayPal promite paritate cu dolarul, datorita rezervelor in aceasta moneda.

Vezi si:  Cum ne imbunatatesc noile tehnologii viata de zi cu zi?

Dar stablecoins nu au fost imune la problemele din acest sector. Preturile unor stablecoins s-au prabusit atunci cand preturile criptomonedelor s-au prabusit in primavara. La jumatatea lunii februarie, un organism de reglementare din SUA a ordonat Paxos sa inceteze sa mai emita o stablecoin, BUSD, in numele Binance. Aceasta a fost prima lovitura data celei mai mari platforme de criptomonede din lume, care a fost acuzata de atunci de SEC ca a eludat reglementarile.

PayPal a ales, de asemenea, Paxos pentru a-si emite propriul stablecoin. Compania va trebui sa publice rapoarte lunare privind rezervele sale, care vor fi auditate.

Deocamdata, stablecoins sunt utilizate in principal pentru a facilita investitorilor sa tranzactioneze criptomonede intre ei, fara a fi nevoiti sa treaca printr-o banca, ceea ce le face o piesa esentiala in industria cripto. De asemenea, acestea ofera utilizatorilor acces la un produs ancorat la dolar fara a avea un cont bancar in SUA.

 

Sursa: https://kulturegeek.fr/news-289043/paypal-lance-cryptomonnaie-stablecoin-indexe-dollar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *