Microsoft se alatura Epic Games in batalia sa impotriva Apple

2 min read

Incepand cu data de 13 august, Apple si Google au decis eliminarea jocului Fortnite din magazinul lor de aplicatii.

Epic Games, studioul care se afla in spatele jocului video de succes Fornite, se bucura de un nou aliat in conflictul sau cu Apple, Microsoft, care a publicat duminica, 23 august, o declaratie de sustinere a studioului in fata justitiei californiene. Conform textului, publicat de catre site-ul specializat The Verge, Microsoft estimeaza ca decizia luata de Apple de a exclude Fortnite din aplicatiile disponibile pentru sistemul de exploatare iOS ar putea ameninta industria jocului video in ansamblu.

Pe data de 13 august, Apple si Google au decis sa elimine Fornite din magazinul lor de aplicatii mobile – App Store pentru iPhone si iPad, Google Play Store pentru aparatele Android. De atunci, Epic Games a inceput razboiul cu Apple si Google, incercand sa mentina jucatorii de partea sa si dand in judecata cele doua companii. Studioul american incearca sa lupte de mai multa vreme cu monopolul de distribuire a jocurilor pe iPhone-urile lui Apple. Deja le propune de mai bine de un an detinatorilor de Android sa descarce Fortnite si sa joace de pe magazinul oficial Play Store.

Vezi si:  2017, anul "exploziei" de la pompa de carburant. Preţurile au crescut cu 19% în doar şase luni

De ce sustine Microsoft creatorul Fortnite?

Apple a luat decizia, conform Epica Games, de a exclude studioul din programul sau de dezvoltare ceea ce inseamna ca Epic nu va mai avea acces la uneltele de dezvoltare ale software-urilor oferite de iOS si macOS. Aceste unelte ii permitea studioului sa dezvolte programe si jocuri adaptate universului Apple. Doar ca aceasta companie nu se afla doar la originea Fortnite ci si in spatele Unreal Engine : un motor folosit de numeroase studiouri si pe numeroase jocuri video. Luni, 24 august s-a luat o prima decizie in justitie cu privire la conflictul dintre Apple si Epic, conform judecatoarei, Apple nu este obligat sa reia Fortnite in App Store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *