Relatia lui Elon Musk cu Pentagonul, o ecuatie cu multe necunoscute

2 min read

Serviciul de presa al Pentagonului refuza vehement sa dea orice detalii privind colaborarea armatei americane cu miliardarul Elon Musk.

Compania lui Musk, SpaceX, prin programul de sateliti Starlink, a asigurat comunicatiile civile ale ucrainenilor inca din primele zile de razboi. Se pare ca initial Musk si-a oferit satelitii gratis, iar apoi a cerut finantare de la Pentagon. Finantare pe care ar fi primit-o. Presa a cerut detalii, dar degeaba.

“Din motive operationale de securitate, nu putem intra in detalii in legatura cu acest contract. Comunicatiile prin satelit sunt un aspect important al razboiului din Ucraina. Colaboram cu StarLink si cu alte companii, dar nu va pot da detalii” – a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului, Generalul de Brigada Pat Ryder.

Potrivit unui articol aparut in The New Yorker, Departamentul Apararii si Elon Musk ar avea un contract de colaborare pentru comunicatiile din Ucraina. Jurnalistii americani de la The New Yorker sunt de parere ca Elon Musk are o influenta tot mai mare in razboi.

Vezi si:  Jale în Maramureș la înmormântarea lui Dumitru Fărcaș – FOTO și VIDEO

Dupa ce luni de zile a asigurat, gratuit, comunicatii civile si internet populatiei din Ucraina, Musk a cerut Pentagonului  sa finanteze satelitii sai. Se pare ca el ar fi avansat suma de 400 de milioane de dolari pe an. Potrivit unor surse, citate de The New Yorker, Elon Musk ar fi amenintat ca, daca Departamentul Apararii nu subventioneaza StarLink in Ucraina, satelitii vor fi opriti.

Sistemul Starlink avand peste 2200 de sateliti de orbita joasa asigura internet de banda larga pentru mai bine de 150.000 de statii terestre din Ucraina.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *