Bursa de Valori București 2018: Creștere a valorii de tranzacționare

2 min read

Bursa de Valori București 2018. În luna octombrie, valoarea de tranzacționare de la BVB a crescut cu peste 20% pentru. Avansul a fost înregistrat pentru toate tipurile de instrumente financiare deja emise. Per total, valoarea de tranzacționare a depășit 200 de milioane de euro în octombrie.

Investitorii de la BVB au reintrat la tranzacționare după un trimestru al treilea în care activitatea a fost mai redusă.

Bursa de Valori București 2018.  Piața principală

Valoarea tranzacționată pe piața principală a a avansat pentru toate tipurile de instrumente financiare deja emise, atât luând în calcul volumele din piața regular (care funcționează pe bază de ordine de tranzacționare și nu pe bază de negociere), cât și volumele totale, care includ piața deal (pentru tranzacții speciale, derulate în cantități mari, negociate direct între vânzător și cumpărător).

Bursa de Valori București 2018. Piața regular

BVB a mai anunțat pe segmentul de acțiuni, pe piața regular, creșterea valorii de tranzacționare raportată a depășit patru procente și a ajuns luna trecută la 650 milioane de lei (140 milioane euro), față de 626 milioane de lei (135 milioane euro) în septembrie 2018.

Vezi si:  Promisiunile neonorate ale Guvernului scot sănătatea și asistența socială ÎN STRADĂ. De data aceasta, ORGANIZAT!

Bursa de Valori București 2018. Piața deal

Dacă se ia în calcul și piața deal, rata de creștere a depășit 20% în octombrie, iar volumele au fost de 920 milioane lei (197 milioane euro) comparativ cu 760 milioane lei (164 milioane euro) în luna septembrie din 2018.

De asemenea, pe segmentul de instrumente cu venit fix, valoarea de tranzacționare s-a majorat cu 60% și cu peste 50% pe segmentul produselor structurate. Pentru alte instrumente financiare avansul a fost de 160%.

Bursa de Valori București 2018. Toate instrumentele financiare

Per total, valoarea de tranzacționare pe toate tipurile de instrumente financiare deja emise a crescut cu peste 20% față de septembrie și a ajuns la 956 milioane lei (205 milioane euro).

Valoarea cumulată de tranzacționare a instrumentelor financiare deja emise a ajuns la 2,2 miliarde de euro de la începutul anului și până la finalul lunii octombrie.

Valoarea medie zilnică de tranzacționare a fost la 8,7 milioane de euro.

Vezi si:  Germania nu mai importă petrol din Rusia

Citește și OMV Petrom a găsit noi zăcăminte de gaze în județul Vâlcea

 

 

Articolul Bursa de Valori București 2018: Creștere a valorii de tranzacționare apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.

Citeste tot articolul