Cum scapi de datorii fara sa renunti la lucrurile care iti fac placere

3 min read
bani pentru nevoi personale

La modul general, datoriile nu genereaza confort psihic, dimpotriva. In acest context, cei mai multi oameni dintre cei care s-au indatorat atat de mult incat se trezesc la un moment dat in imposibilitate de plata, cauta cele mai bune solutii pentru a scapa de datorii. Bineinteles, sarcina celor care au de platit datorii mari va fi mai grea decat a celor care au sume mai mici de bani de platit.

Cu toate acestea, datoria trebuie sa fie platita, chiar daca ajunge sa fie gestionata de o firma care recupereaza creante, precum KRUK. Atunci cand nu este platita la timp creditorului, datoria va fi si mai mare decat creditul initial, din cauza faptului ca banca sau compania la care exista va adauga dobanzi, comisioane si taxe.

In ceea ce priveste subiectul acestui articol, KRUK isi sfatuieste clientii sa scape de datorii intr-un mod inteligent, fara sa renunte la lucruri care le fac placere.

Datoriile nu il constrang consumator sa nu mai manance bine

Vezi si:  Hramul bisericii din Rozavlea, târnosită de Patriarhul Justinian – FOTO

Costul unui pranz pregatit acasa, in familie, nu se compara cu pretul unui pranz la restaurant. Sigur, a gati acasa necesita timp si energie, ceea ce poate fi dificil dupa un program incarcat de 8 ore la serviciu, insa orice schimbare este semnificativa. Prin pregatirea cinei acasa macar o data sau de doua ori pe saptamana se vor economisi sume considerabile de bani. Pranzurile la serviciu, mai precis salatele costisitoare si alte gustari rapide, reprezinta o alta cheltuiala care ar putea fi evitata prin pregatirea pranzului acasa.

Cafeaua pregatita acasa poate fi si mai buna decat cea cumparata si sigur mai ieftina

Fireste, cine ar supravietui fara cafeaua de dimineata? Totusi, o persoana care bea doua cafele pe zi cheltuie in jur de 20 LEI pe acestea, deci suma cheltuita intr-o luna numai pe cafea poate ajunge chiar la 400 de LEI. Prepararea cafelei acasa si depozitarea acesteia intr-un termos sau chiar prepararea ei la serviciu daca exista posibilitatea, sunt modalitati ideale de economisire.

Vezi si:  Ucraina ar putea exporta grâu prin portul Constanța

Atentie la cumparaturi! Verificarea preturilor este o necesitate pana la ziua fara datorii

Cumparaturile nu se fac niciodata pe stomacul gol, se spune. Acest sfat este intr-adevar unul bun. De asemenea, o lista pregatita din timp va ajuta la evitarea achizitiilor inutile. Daca lista este respectata si o persoana cumpara doar lucrurile de care are nevoie cu adevarat, va cheltui mai putini bani. Este importanta si verificarea datei de expirare a alimentelor, caci termenele sunt adeseori foarte scurte si mancarea se poate strica prea repede, generand cheltuieli inutile.

Abonamentele inutile pot fi anulate

Abonamente precum cel pentru telefonul fix sau pentru canalele TV pe care nu le vizioneaza nimeni pot fi anulate, deoarece reprezinta costuri inutile pentru lucruri pe care o persoana nu le foloseste. La fel si in cazul ziarelor care isi pierd utilitatea datorita internetului; onlinese pot citi rapid stirile din intreaga lume.

Aceste sfaturi utile oferite de KRUK Romania se materializeaza intr-un important ajutor pentru oamenii cu datorii.Pe langa ajutorul concret oferit de firma in cazul platilor, KRUK este prezenta pe retelele de socializare, precum Linkedin.com, cu o serie de sfaturi foarte utile in procesul de rambursare a banilor datorati.

2 thoughts on “Cum scapi de datorii fara sa renunti la lucrurile care iti fac placere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *