Home Companii Salariatii Suez ar putea fi consultati cu privire la vanzarea catre Veolia
Companii

Salariatii Suez ar putea fi consultati cu privire la vanzarea catre Veolia

Justitia a suspendat pentru moment aceasta operatiune, estimand ca instantele personalului nu au fost sesizate. Engia si Veolia intentioneaza sa faca apel.
Oferta publica de achizitionare facuta de Veolia pentru Suez nu pare sa fie sub cele mai bune auspicii. Tribunalul judiciar din Paris, sesizat de catre cele trei comitete sociale si economice din partea Suez a ordonat vineri 9 octombrie “suspendarea efectelor” achizitionarii cvasi-totalitatii actiunilor Suez de catre Engie, numarul 1 mondial in domeniul apelor si deseurilor. Aceasta lege a fost votata pe data de 6 octombrie de catre consiliul de administratie al grupului de energie – contrar parerii expuse de Stat, actionarul cu 23,6%. Intentia OPA cu privire la soldul capitalului Suez (70,1%) a fost in egala masura suspendata.

Gigantul energetic, care a primit un cec de 3,4 miliarde de euro va face apel in instanta. Veolia la fel. Grupul condus de catre Antoine Frerot estimeaza ca “aceasta decizie, care nu pune la indoiala proprietatea actiunilor cumparate de catre Veolia nu are un fundament juridic” deoarece nu exista o infractiune de obstructie.

Doar managementul Suez este in masura sa organizeze o informare-consultare al consiliului sau de administratie si daca nu face acest lucru, inseamna ca directiunea se opune in totalitate acestui proiect a subliniat Antoine Frerot. Ramane ca aceasta suspendare sa fie efectiva sau oficiala. Veolia trebuie sa respecte aceasta decizie care suspenda actul de cesiune subliniaza Zoran Ilic, unul din avocatii partilor. Consultarea instantei personalului cu privire la consecintele sociale ale acestei fuziuni (locuri de munca, achizitii sociale) poate dura, conform acestuia, in jur de doua-trei luni.
Cei implicati au subliniat faptul ca aceasta cesiune a partilor de 29,9% a partilor Engie nu este decat o parte a unui proiect mai global.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *