Amazon amana Black Friday in Franta pana pe data de 4 decembrie

2 min read

In Franta, pentru a face fata celui de-al doilea val cu coronavirus, lockdown-ul nu se incheie pana pe data de 1 decembrie spre dezamagirea comerciantilor care au ratat cea mai profitabila perioada de cumparaturi a anului, Black Friday. Joi, 19 noiembrie 2020, Amazon France a anuntat ca amana operatiunea Black Friday pana pe data de 4 decembrie, initial prevazuta pentru data de 27 noiembrie.

Un nou lockdown, mize noi. Franta a intrat din nou intr-o perioada de lockdown incepand cu data de 27 octombrie, cu mai putin de doua luni inainte de Craciun. O perioada de obicei extrem de prospera pentru comercianti datorita cautarii de cadouri pentru Craciun. Insa acest nou lockdown schimba putin lucrurile: unele magazine considerate neesentiale au fost nevoite sa se inchida pe data de 27 octombrie.

O alta problematica aparuta in aceasta perioada: Black Friday. Aceasta operatiune prevazuta pentru data de 27 noiembrie 2020 este marcata de promotii ultra competitive in magazinele mari si nu numai, dar si online. Printre cei care propun reduceri online de Black Friday se numara si gigantul Amazon.

Vezi si:  Silicon Valley de România. Cluj-Napoca atrage cele mai multe investiții și cele mai mari companii de cercetare-dezvoltare

Joi, 19 noiembrie, directorul general Amazon France a declarat ca amana Black Friday pana pe data de 4 decembrie. Aceasta decizie a fost luata in special in urma presiunilor facute de guvernul francez. Bruno Le Maire, ministrul francez de finante, a cerut ca supermarketurile si magazinele online sa nu initieze aceste promotii in ultima vineri a lunii noiembrie pentru a nu avea un avantaj nedrept fata de magazinele care s-au vazut nevoite sa inchida in timpul celui de-al doilea lockdown cauzat de epidemia cu coronavirus.

Acest compromis este menit sa le permita magazinelor specializate sau de cartier, inchise pentru moment, sa isi redeschida portile inainte de aceasta data pentru a nu fi penalizate fata de vanzatorii online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *