Salariatii Boiron manifesta impotriva planului social

2 min read

Conducerea vrea sa elimine 646 posturi. Angajatii fac apel la guvern pentru ca cei din conducere sa revina asupra deciziei.

Ceva de nevazut in memoria salariatilor laboratoarelor Boiron. Cateva sute de angajati au manifestat in fata sediului social a liderului mondial in homeopatie, miercuri, 16 septembrie, la Messimy, in partea de sud-vest a orasului Lyon. Salariatii, adunati in cadrul unui grup sindical, au contestat zgomotos eliminarea celor 646 de posturi dintr-un total de  2400. Masura, anuntata inca din luna martie, odata cu izbucnirea pandemiei cu coronavirus, vizeaza eliminarea a  12 sedii de conditionare si de distributie a produselor grupului.

Un angajat pe postul de preparator, cu 30 de ani de cariera in spate, a declarat in timpul acestui manifest ca avea incredere deplina in familia Boiron, ca nu poate sa inteleaga deloc acest anunt brutal. Angajatii considera acest anunt o tradare fara margini. Fiecare salariat in parte era implicat, au semnat o petitie pentru a contesta aceasta eliminare de posturi si de angajati deopotriva si li se pare o totala lipsa de consideratie ceea ce se intampla in momentul actual.

Vezi si:  De ce oferirea de coșuri cadou de Paște poate fi o investiție și nu o cheltuială

Decizie dogmatica. Planul social ar rezulta direct din derambursarea medicamentelor homeopatice, decisa in 2018 de catre Agnes Buzyn, fostul ministru al sanatatii. Guvernul a impus o derambursare progresiva, considerand ca eficienta homeopatiei nu a fost inca dovedita din punct de vedere stiintific. Conform laboratorului, consecinta este imediata si cifrata: o scadere cu pana la 30% a activitatii in mai putin de doi ani.

Ramane de vazut ce efecte vor avea aceste manifestari si daca se vor mai repeta aceste manifestari si in urmatoarele zile. In caz contrar, se va trece la eliminarea celor 646 de posturi, asa cum s-a anuntat inca din martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *