conturi in euro

Romania devine membru al Sistemului de Brevete Unitar

2 min read

Această extindere nu numai că va crește numărul statelor membre UE participante la 18, dar va însemna și intrarea a încă 19 milioane de persoane pe piața de 330 de milioane de persoane deja acoperită de sistemul unitar de brevete.

De la 1 septembrie, toate brevetele europene cu efect unitar vor acoperi automat și România. Această extindere nu numai că va crește numărul de state membre UE participante la 18, dar va însemna și intrarea a încă 19 milioane de persoane pe piața de 330 de milioane de persoane deja acoperite de sistemul unitar de brevete.

„Aderarea României este o demonstrație clară a relevanței sistemului unitar de brevete pentru toate statele membre ale UE care doresc să participe la piața internă de tehnologie a UE și să promoveze integrarea economică europeană. Pentru companiile inovatoare, acest pas deschide calea către o protecție prin brevet și mai uniformă și mai rentabilă în întreaga Europă. De asemenea, oferă oportunități atractive pentru inventatorii români, în special pentru IMM-uri, permițându-le să se dezvolte economic într-o regiune dinamică.” , a declarat președintele Oficiului European pentru Brevete, António Campinos.

Vezi si:  Esti managerul unui cabinet de optică medicală? Citește acest articol!

Cuprinzând cei doi piloni ai brevetului unitar și ai jurisdicției unificate în materie de brevete (UPLJ), sistemul brevetului unitar oferă costuri reduse, o procedură simplificată, protecție uniformă și o mai mare securitate juridică în toate statele membre ale UE participante. Inventatorii pot solicita și menține protecția prin brevet la OEB, care acționează ca un ghișeu unic pentru titularii de brevete, în special în ceea ce privește plata taxelor anuale atractive și înregistrarea tranzacțiilor ulterioare (cum ar fi acordarea de licențe).

Toate aceste avantaje fac din brevetul unitar o opțiune atractivă, în special pentru IMM-uri. În plus, JUB are competență asupra brevetelor unitare și asupra brevetelor europene tradiționale. Acest lucru face posibilă punerea în aplicare a unei proceduri armonizate și centralizate care elimină necesitatea unor proceduri paralele și costisitoare în fața a numeroase jurisdicții naționale.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *