Coronavirus: American Airlines ar putea concedia numai putin de 25.000 de salariati

2 min read

Compania aeriana, care numara aproximativ 130.000 de angajati a anuntat la inceputul lunii iulie ca se asteapta sa aiba cu peste 20.000 mai multi angajati decat este necesar pentru a functiona din toamna.

Compania americana a declarat miercuri, 15 iulie, ca ar putea fi nevoita sa concedieze numai putin de 25.000 de angajati in octombrie, umfland astfel valul de concedieri care se anunta din toamna intr-un sector extrem de grav afectat de pandemia cu coronavirus, transportul aerian avand mult de suferit.

Compania prevazuse initial ca traficul ar urma sa se redreseze la inceputul verii insa, din pacate nu a fost cazul. Spre exemplu, vanzarile de bilete au scazut cu 80% in luna iunie in raport cu aceeasi perioada anul trecut. Si, odata cu numarul de infectari care nu pare sa mai scada in mai multe state din America care reincep sa impuna masuri de carantina, transportul aerian iar va avea de suferit.

American Airlines, care numara in jur de 130.000 de angajati, anuntase deja la inceputul lunii iulie ca se asteapta sa aiba cu 20.000 de angajati in plus decat este necesar la inceput de toamna. Conform legislatiei in vigoare, compania va incepe sa trimita preavize tututor salariatilor afectati de aceste masuri, de la piloti la personalul de mentenanta. Insa, spera in continuare sa nu fie nevoita sa concedieze asa multe persoane si ii incurajeaza pe toti cei care au posibilitatea de a calatori cu avionul, sa faca acest lucru. Ansamblul companiilor aeriene americane au beneficiat de suma de 25 de miliarde de dolari varsata de catre guvern pentru a le ajuta sa faca fata acestei perioade dificile. In schimb, companiile aeriene s-au angajat ca nu vor mai concedia oameni cel putin pana pe 30 septembrie. Insa, numeroase sunt autoritatile care impun inca numeroase restrictii si pasagerii sunt inca retincenti la ideea de a sta intr-un spatiu inchis alaturi de altii timp de mai multe ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *