Home Companii Pentru a creste vanzarile online, Nike elimina posturi
Companii

Pentru a creste vanzarile online, Nike elimina posturi

Compania nu a precizat numarul de concedieri prevazute, declarand doar in cadrul unui comunicat ca vrea sa puna deoparte 200-250 de milioane de dolari pentru a acoperi suma necesara oferita salariatilor concediati.

Intre lunile martie-aprilie Nike a reusit sa compenseze o parte din vanzarile pierdute, pierderi cauzate de inchiderea magazinelor fizice prin cresterea vanzarilor online.

Miercuri, Nike a anuntat o importanta reorganizare in ceea ce priveste conducerea companiei dar si eliminarea unor posturi, cu scopul de a-si accelera evolutia in domeniul vanzarilor online intr-o perioada in care pandemia a schimbat radical obiceiurile consumatorilor.

Compania nu a precizat inca numarul de concedieri prevazute. Conform unui raport anual, Nike angajeaza aproximativ 76.700 de persoane in lumea intreaga si administreaza 1152 de magazine.

Intre lunie martie si aprilie o mare parte din aceste magazine au fost nevoie sa isi inchida portile din cauza pandemiei cu coronavirus. Insa, a reusit sa compenseze o parte din pierderi datorita vanzarilor online.

Acestea din urma au crescut cu numai putin de 75% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut si au reprezentat aproximativ un sfert din cifra de afaceri.

Pentru a capitaliza acest elan, grupul a pus la cale o strategie care vine sa aduca clienti care isi doresc sa cumpere incaltaminte si haine sport online datorita unei experiente imbunatatite si uniforme atat pe site-ul oficial al marcii cat si in randul partenerilor strategici. Schimbarile anuntate miercuri sunt destinate sa transforme Nike mai rapid, sa accelereze marile oportunitati de crestere si sa isi intareasca pozitia de lider pe piata. Este momentul potrivit de a profita de atuurile Nike si sa se promoveze un grup de responsabili experimentati si talentati care sa poate sa promoveze marca in continuare.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *