Microsoft obtine unda verde din partea lui Trump pentru a cumpara TikTok

2 min read

Microsoft va putea continua negocierile cu mama-casa chinezeasca Tik Tok pentru a cumpara a retelei sociale. Casa Alba precizeaza faptul ca, daca aceasta vanzare nu va avea loc, aplicatia urmeaza sa fie vanduta.

Viitorul TikTok in Statele Unite ale Americii nu este cu adevarat amenintat. Microsoft ar trebui sa cumpere pana la sfarsitul verii cunoscuta retea sociala, pe care Donald Trump o ameninta cu eliminatul din Statele Unite Americii. Gigantul american in ale informaticii a confirmat duminica ca negocierile urmeaza sa continue cu ByteDance, casa-mama chinezeasca al acestei aplicatii deosebit de populare. Acest anunt a fost facut in urma unei discutii ce a avut loc intre presedintele american si Satya Nadella, patronul grupului Microsoft. Obiectivul este acela de a ajunge la o intelegere rapida, pana in data de 15 septembrie maxim.

TikTok trebuie sa fie „vanduta sau blocata” in Statele Unite ale Americii. Intr-un context al tensiunilor politice si comerciale cu China, Washington acuza de mai multe luni platforma specializata in clipuri muzicale si umoristice, aceea ca foloseste spionii chinezi. TikTok a negat intotdeauna impartasirea datelor cu Beijing. Locatarul Casei Albe a declarat ca urmeaza sa elimine aplicatia si chiar s-a opus la un moment dat la achizitia acesteia de catre un grup american. TikTok trebuie sa fie „vanduta sau blocata” in Statele Unite ale Americii a avertizat duminica secretarul Steven Munich. Aplicatia numara 1 miliard de locuitori in lumea intreaga, in special tineri. In China, ByteDance opereaza o aplicatie pe acelasi principiu insa cu un nume separat. Statele Unite ale Americii, cel mai mare perdant. In ultimele luni, reteaua sociala a incercat sa demonstreze ca identitatea sa si ca practicile sale sunt solid ancorate in Statele Unite ale Americii. La inceput de iulie, aplicatia si-a intrerupt activitatea in Hong Kong din cauza recentei legi cu privire la securitatea nationala impusa de China, care ofera mai multa putere politiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *