Home Companii Tesla ar putea interveni în extracția de litiu
Companii

Tesla ar putea interveni în extracția de litiu

Omul de afaceri american de origine sud africană  Elon Musk a sugerat azi că Tesla, compania sa de autovehicule electrice de lux, se va dedica afacerii de extracţie şi prelucrare a litiului dacă nu se reduce costul acestei materii prime, necesare la fabricarea bateriilor, relatează agenţia EFE.

Musk, foarte amator de utilizarea reţelei sociale Twitter pentru a comenta ştiri şi a-şi împărtăşi ideile, a prezentat o serie istorică de date privind preţul litiului, care a explodat în ultima perioadă, şi, în special, de când a început războiul din Ucraina.

“Preţul litiului a crescut la niveluri nebuneşti! Tesla poate fi nevoită să se implice direct în extracţia şi prelucrarea litiului , în cazul în care nu vor scădea preţurile”, a spus Musk, subliniind că acest metal se află “în aproape toate părţile” lumii.

Mai târziu, în continuarea mesajului, el a menţionat rezervele de litiu din Nevada, cele mai mari care se cunosc în SUA, şi a dat asigurări că Tesla “are câteva idei noi privind extracţia şi prelucrarea sustenabilă a litiului”, fără a da însă mai multe detalii.

La fel ca şi alte materii prime, de la grâu la nichel, litiul s-a scumpit începând cu invazia rusă în Ucraina şi, iar în ultimul an preţul acestuia a crescut cu 480%, potrivit datelor Benchmark Mineral Intelligence, citate de postul CNBC.

Vezi si:  Un nou chiriaș în Tower I din Globalworth Campus

Nu este prima dată când Elon Musk manifestă interes faţă de ideea exploatării acestui metal cheie pentru bateriile autovehiculelor electrice, deşi în ultimii ani compania s-a concentrat pe semnarea de acorduri cu producători externi, scrie EFE.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *