Home Companii Bosch investește în semiconductori
Companii

Bosch investește în semiconductori

Grupul industrial german Bosch a anunţat miercuri că are de gând să investească, până în 2026, trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanţare IPCEI pentru microelectronică şi tehnologia comunicaţiilor, informează un comunicat de presă al companiei.

“Microelectronica este viitorul şi este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deţinem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor şi ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă ‘Tehnică pentru o viaţă'”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie Bosch, Stefan Hartung.

Unul dintre proiectele pe care Bosch intenţionează să le finanţeze cu această investiţie este construirea a două noi centre de dezvoltare, la Reutlingen şi Dresda, cu un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spaţiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătraţi la fabrica sa de la Dresda.

“Ne pregătim pentru creşterea continuă a cererii de semiconductori – de asemenea, în beneficiul clienţilor noştri”, a spus Stefan Hartung.

În cadrul Legii Europene privind Cipurile, Uniunea Europeană şi guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producţia globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârşitul deceniului. Noul IPCEI recent lansat pentru Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor este destinat în primul rând să promoveze cercetarea şi inovarea.

Vezi si:  Microsoft se alatura Epic Games in batalia sa impotriva Apple

“Europa poate şi trebuie să îşi valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor. Mai mult ca niciodată, obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene”, a spus Stefan Hartung.

Bosch a făcut mai multe investiţii în afacerea sa de semiconductori în ultimii ani. Cel mai bun exemplu în acest sens este fabrica de plăcuţe din Dresda, care a fost deschisă în iunie 2021. La o valoare de un miliard de euro, este cea mai mare investiţie unică din istoria companiei.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *