Home Companii Dacia: povestea de succes continua
Companii

Dacia: povestea de succes continua

Datorita faptului ca nu s-a multumit sa ocupe locul 4 pe piata franceza si nu numai, in fata unor nume cunoscute precum Volkswagen si Toyota, Dacia a inceput sa progreseze din ce in ce mai tare, a ajuns la 8% in primul trimestru al anului 2022.

In ciuda unei “piete complicate, afectate de criza semiconductorilor si de explozia a preturilor materiilor prime”, Thomas Dubruel, directorul comercial Dacia in Franta ara motive de bucurie. Cu 29 082 de inmatriculari inregistrate in primul trimestru al anului 2022, marca grupului Renault isi confirma a patra pozitie pe piata franceza, achizitionata in anul 2021.

In timp ce Sandero ramane masina preferata a multora, Duster restilizat contribuie in egala masura la aceasta evolutie pozitiva deoarece se claseaza pe a patra pozitie.

Un nivel de comenzi “excelent” pentru Spring si Duster

In timp ce gama Dacia se bazeaza pe doi “stalpi” extrem de solizi, directorul comercial estimeaza ca sosirea modelelor Spring si Jogger va permite o multime de noi comenzi. Spring se impune deja drept al doilea vehicul electric cel mai vandut pe piata franceza insa acest lucru insa nu se traduce prin comenzi multe. De la deschiderea comenzilor in decembrie 2021, Dacia a primit numai putin de 11 000 de rezervari pentru modelul Jogger pe care a inceput sa il livreze deja incepand cu luna martie. Si, la fel ca in cazul altor modele, mixul acestor vanzari provenite din aceste doua noutati se bazeaza pe cele mai bine dotate, cu tehnologii superioare. Directorul comercial a declarat ca incetul cu incetul Dacia intoarce spatele vehiculelor low cost.

Vezi si:  Tensiunile din Ucraina scumpesc petrolul

Termenele de livrare se prelungesc

Din cauza crizei semiconductorlor termenele de livrare se prelungesc, pana la patru luni de asteptare. Astfel, Sandero si Duster vor fi livrate in luna iulie in timp ce pentru modelele Jogger si Spring cei care le-au comandat vor trebui sa astepte pana in septembrie.

Sursa: https://pro.largus.fr/actualites/dacia-conforte-sa-4e-position-sur-le-marche-au-1er-trimestre-2022-10902395.html

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *