Spania incarca sa isi salveze sezonul estival, confuzie pentru turistii din Marea Britanie

2 min read

Confuzie si furie in ceea ce priveste tursitii, nelinistea autoritatilor spaniole…coronavirus pare decis sa strice vacanta tuturor anul acesta…asta deoarece guvernul britanic a luat o decizie brusca, aceea de a reimpune carantina pentru toate persoanele care revin din Spania in aceasta perioada. Iar aceasta decizie a provocat furia turistilor bineinteles. Madrid incearca sa reduca aceste neplaceri, inca mai negociaza cu pentru ca Insulele Baleare si Insulele Canare sa fie excluse din aceasta decizie de carantinare. Miza este economica pentru Spania care inca mai incearca din rasputeri sa isi salveze sezonul estival in ciuda recrudescentei contaminarilor cu Covid-19 in regiunile din partea de nord-est a Cataluniei si Aragon.

Arancha Gonzalez Laya, ministrul afacerilor externe in Spania se afla in legatura directa cu Londra. In cadrul unei conferinte de presa aceasta a explicat faptul ca, in principiu, specificitatea celor doua teritorii insulare face ca acestea sa fie extrem de controlate de catre autoritati. Si daca este sa ne luam dupa datele epidemiologice, cele din Baleare si din Canare sunt cu mult inferioare datelor epidemiologice din Marea Britanie.

Vezi si:  Un avion al companiei Qantas a realizat cel mai lung zbor fara escala din lume, dupa ce anul trecut a deschis ruta Perth – Londra

TUI, cel mai mare tur-operator din Regatul Unit, a anulat deja toate zborurile spre Spania continentala pana pe data de 9 august. Aceasta decizie brusca a provocat furia unui numar mare de turisti. Un turist german, sosit pe aeroportul din Heathrow a explicat presei ca un partener de afaceri i-a trimis un mesaj text prin care il informeaza ca vor fi nevoiti sa stea in carantina in Regatul Unit, ca de curand a aflat si el acest lucru. Soc total. Are impresia ca guvernul britanic nu tine cont de oameni, ii anunta de la o ora la alta despre anumite chestii, ca nu actioneaza intr-o maniera responsabila cand ia acest tip de decizii.

Norvegia se angajeaza in egala masura pe calea carantinei in privinta Spaniei in timp ce Belgia si Franta recomanda turistilor sa nu renuntela concedii in Barcelona si localitatile invecinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *