Home Turism Impotriva coronavirus Suedia mizeaza pe…cavaleri
Turism

Impotriva coronavirus Suedia mizeaza pe…cavaleri

Pe timp de vara, cavalerii trebuie sa respecte trei principale gesturi de bariera in ceea ce –i priveste pe turistii care ajung pe insula Gotland.

O cruciada impotriva Covid-19: calareti deghizati in cavaleri medievali au fost inrolati de catre autoritatile de pe o insula suedeza pentru a se asigura de faptul ca se respecta regulile de distantare sociala.

Imbracati intr-o armura tipica, completa demna de secolul al XII-lea si cu un banner pe care sta scris « impreuna suntem mai respinsabili », 8 cavaleri au sarcina de a se ocupa de repectarea acestor gesturi bariera impotriva raspandirii coronavirusului in aceasta vara de catre turistii care viziteaza insula Gotland.

Autoritatile au delcarat ca au de transmis trei mesaje in special prin intermediul acestor cavaleri medievali : pastrati distanta, spalati-va pe maini si stati acasa daca nu va simtiti bine. Lennart Borg se afla la originea acestei initiative originale, felicitandu-se de faptul ca « soldatii » sai atrag mult atentia ceea ce si-a dorit de altfel, acesta este si scopul, mai ales cand se afla calare pe cai.

Cavalerii, care sunt renumerati de altfel pentru aceste servicii, lucreaza pentru societatea de reconstruire Torneamentum care organzieaza de obicei turnee in fiecare vara. Or, in aceasta vara, turneul a trebuit anulat din cauza pandemiei cu coronavirus. Cavalerii si-au facut prima incursiune pe data de 20 iulie in portul insulei pentru a le ura bun venit turistilor, sositi cu vaporul. In urmatoarele saptamani turistii sunt astepatti si pe plaje, in centrul orasului si in orice alt loc in care riscul de aglomerare este mai ridicat.

Vezi si:  Top 5 destinatii care inregistreaza cel mai frecvent intarzieri la decolarea sau aterizarea in Romania

Gotland este o destinatie estivala cunoscuta si populara in randul turistilor. In 2018, insula cu 58.700 de locuitori a avut un total de 950.000 de vizitatori si anul acesta, din cauza inchiderii granitelor si numeroaselor restrictii, suedezii sunt cei care au vizitat in special insula.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *