Italia: o vara fara turisti la Florenta

2 min read

La Florenta, in ciuda faptului ca inca suntem in plin sezon estival, strazile sunt goale. Spre deosebire de vara anului 2019, anul acesta sunt cu 65% mai putini turisti.

Coronavirus, reintors de curand in Italia din pacate, a lasat Italia intr-o criza sanitara si economica fara precedent. Lipsa de turisti este imensa, Italia nu a suferit niciodata de o lipsa atat de acuta de turisti ca vara aceasta. Pierderile din domeniul turismului sunt colosale si reprezinta numai putin de 15 miliarde de euro in raport cu vara anului 2019.

Localnicii sunt in egala masura afectati, nu le place sa isi vada orasul atat de gol, lipsit de viata. Unde sunt turistii? Bineinteles ca toata lumea este ingrijorata deoarece intreg orasul este dependent. Daca lucrurile continua totul se va inchide, toate restaurantele si hotelurile vor da faliment.

Este o situatie pe care nimeni nu si-ar fi imaginat-o la inceput de an. Cel mai socant lucru din toate se refera la inchiderea restaurantelor. Restaurantele din Italia sunt aproape inchise. De parca nici italienii nu mai ies la restaurante si pe terase. Totul este pustiu.

Vezi si:  In Maldive, un complex hotelier lanseaza un pachet turistic nelimitat

Spre exemplu, Claudio, patronul unui restaurant, a fost nevoit sa isi concedieze sase din angajati pentru a reusi sa se pastreze pe linia de plutire si pentru a putea ramane deschis in continuare. Guvernul italian a promis foarte multi bani pentru activitati precum turism sau restaurante insa, pentru moment, nimic. Claudio estimeaza o pierdere de aproximativ 80% a cifrei de afaceri si se considera norocos deoarece unul din colegii sai nu a foat atat de norocos, are pierderi de 95%.

Situatia este in egala masura critica si pentru hoteluri. Pentru Leonardo, proprietarul unui hotel, aceasta este o situatie pe care nu si-ar fi imaginat-o nici in cel mai negru cosmar. Toate hotelurile din centrul istoric se inchid unul dupa altul. Este o situatie dramatica din care speram ca vom iesi cat mai repede cu putinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *