Home Turism Paris: Turnul Eiffel evacuat dupa o alerta cu bomba
Turism

Paris: Turnul Eiffel evacuat dupa o alerta cu bomba

Monumentul istoric a fost evacuat din cauza unei alerte cu bombe. Sectorul a fost inconjurat si nimeni nu a avut voie sa stea in acest perimetru.

Turnul Eiffel a fost evacuat in aceasta miercuri, 23 septembrie timp de doua ore, incepand cu ora 12:15. O alerta cu bomba a fost declansata dupa ce un individ a sunat in mod anonim la politie. Un barbat a sunat si a strigat Allah Abkar si a declarat ca este gata de orice pentru a arunca in aer celebrul monument.

Politia a inceput sa verifice multimea si sa verifice ansamblul Turnului. In tot acest timp, circulatia a fost deviata si un perimetru larg a fost securizat, stabilit in jurul monumentului. Insa, la scurt timp, s-a stabilit ca niciun element suspect nu a fost descoperit. Nu este prima data cand Turnul Eiffel, simbolul orasului Paris este evacuat din cauza unei alerte cu bomba. O serie de fapte similare s-au produs in anul 2013 si in 2016. cu fiecare semnalare in parte, politia si autoritatile sunt nevoite sa respecte un protocol strict. Turnul Eiffel este un monument extrem de frecventat care gazduieste aproximativ 10.000 de vizitatori pe zi.

Turnul a fost redeschis publicului la ora 14 :25. O purtatoare de cuvant a politiei a declarat ca nu a fost gasit explozibil. Sute de persoane, inclusiv turisti, personal din restaurante si alti anagjati au fost evacuati in jurul pranzului. In cursul evacuarii nu s-a produs panica conform declaratiilor unui ghid local. Politia a inconjurat celebrul monument miercuri la pranz si echipele de pirotehnisti au fost chemate la fata locului in incercarea de a gestiona cat mai bine situatia. Toate arterele de circulatie ce duc spre Turnul Eiffel au fost blocate si cetatenii au fost sfatuiti sa evite aceasta zona.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *