Home Turism Sfaturi pentru a redescoperi cele mai frumoase locuri din Pirineii Orientali
Turism

Sfaturi pentru a redescoperi cele mai frumoase locuri din Pirineii Orientali

Azi, venim cu o noua destinatie superba din toate punctele de vedere si va ajutam sa o descoperiti: pornim spre Pirineii Orientali. Autorul Lonely Planet a selectat pentru noi mai multe locuri pentru a ne deconecta si nu numai. Pirineii Orientali sunt plini de surprize de tot genul. Pentru a te convinge sa mergi si tu sa petreci o vacanta de vara in acest loc special va spunem cateva planuri bune pentru a profita din plin de acest departament.

Plaja Racou, un mic colt de paradis. Veritabil colt de paradis, plaja Racou din Argeles-sur-Mer ii seduce pe toti cei care trec prin Pirineii Orientali la un moment dat. Aceasta plaja ne da sentimentul ca ne aflam la celalat capat al lumii. Viata aici este mai dulce, timpul parca trece mai greu. Chiar si in plin sezon, timpul trece mai greu. Exista chiar si strazi din nisip pe care oamenii se plimba in picioarele goale.

L’anse de Paulilles, o alta comoara. Sit istoric si un alt colt paradisiac totodata: Anse de Pauilles, in apropiere de Port-Vendres. Descoperim aici o fabrica de dinamita in care numai putin de 400 de persoane lucrau intre ani 1870-1960. O parte din cladire a fost restaurata si este deschisa publicului. Pe coasta, vizitatorii se pot plimba pe cele trei plaje din imprejurimi, in podgorii, paduri si prin padurile de stejari.

Vezi si:  Care sunt cele mai murdare plaje de pe litoralul romanesc

O experienta in interiorul Pamanturilor. Pentru o experienta de neuitat in interiorul pamanturilor, directia trenul galben din Cerdagne. Acesta a fost supranumit canari datorita culorii sale. Ruleaza de 10 ori mai lent decat un TGV deoarece viteza sa medie este de 30 km/h insa traverseaza peisaje sublime plecand de la Villefranche-de-Conflent si pana la Tour de Carol, la frontiera cu Spania. Localnicii sunt extrem de atasati de acest tren, vechi de mai bine de 100 de ani.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *