Spania isi redeschide plajele pentru turistii vaccinati

2 min read

Spania, a doua destinatie turistica mondiala spera sa relanseze sectorul insa Regatul-Unit ii contrariaza planurile.

Incepand cu data de 7 iunie Spania isi redeschide plajele pentru turistii vaccinati. La doar cateva saptamani de la debutul sezonului estival, a doua destinatie turistica mondiala mizeaza pe o relansare turistica in aceasta vara. Tara ar fi acuzat o scadere a frecventei cu 77% in 2020 dupa ce a gazduit numai putin de 83,5 milioane de vizitatori in 2019.

Spania este o destinatie sigura, a declarat ministrul Sanatatii Carolina Darias afirmand ca tara este pe cale sa isi regaseasca statutul de leadership mondial. O alta veste buna care ar putea relansa turismul in aceasta tara este urmatoarea: europenii nevaccinati, care aveau dreptul sa vina insa care trebuiau sa prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore ar putea acum sa prezinte doar un test antigenic, mult mai ieftin.
Hotelurile din Spania incep sa redeschida incetul cu incetul dupa cateva luni in care au stat inchise in timp ce companiile aeriene si-au reluat zborurile spre unele destinatii.

Vezi si:  In Maldive, un complex hotelier lanseaza un pachet turistic nelimitat

Regatul-Unit se arata mai degraba temator

Singura dezamagire pentru Spania in aceasta perioada in care incearca sa isi relanseze turismul vine din partea Regatului Unit care saptamana trecuta a mentinut tara pe lista tarilor cu risc in ceea ce priveste epidemia cu coronavirus. Ceea ce inseamna ca cei care vin din Spania in Regatul Unit vor fi nevoiti sa faca mai multe teste si chiar sa stea in carantina o perioada, minim cinci zile, in functie de regiunea din care vin. Un element care risca sa descurajeze numerosi turisti. Incepand cu data de 24 mai, Spania a intins bratele turistilor britanici permitandu-le sa intre in tara fara sa prezinte un test PCR. Nici turistii din tari precum China sau Japonia nu mai au restrictii. Londra isi va reexamina decizia abia peste 3 saptamani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *