Venetia introduce o taxa de acces pentru a reduce numarul de turisti

2 min read

In functie de perioada anului, turistii care viziteaza centrul orasului pe timp de zi ar putea sa scoata din buzunar intre 3 si 10 euro.

Este o masura puternica, luata in incercarea de a reduce numarul de turisti care vin sa viziteze Venetia in fiecare an. Municipalitatea din Venetia isi doreste sa introduca o taxa de acces pentru turistii care viziteaza centrul istoric, incepand cu vara anului 2022. De altfel, turistii vor fi nevoiti sa faca si o rezervare pentru a vizita ce isi doresc.

Cotidianul La Stampa explica faptul ca accesul in oras ar putea costa intre 3 si 10 euro, in functie de anotimp. Pentru a putea descoperi strazile si cladirile istorice, vizitatorii vor fi nevoiti sa treaca prin niste turnichete electronice, asezate la intrarile Venetiei.

Dupa ce Venetia a interzis intarea vapoarelor de croaziera in centrul istoric incepand cu data de 1 august 2021, decizie care i-a permis sa evite includerea sa pe lista Patrimoniului Mondial in pericol Unesco, municipalitatea continua sa reglementeze unele lucruri, depune eforturi pentru a reduce numarul de turisti. Venetia este vizitata de 33 de milioane de turisti in fiecare an.

Astfel, daca vrei sa vizitezi laguna vei plati. Dar, cei care si-au rezervat cazarea la un hotel din Venetia nu vor fi obligati sa plateasca aceasta taxa.

Venetia si problema pusa de aglomeratie

Venetia este o destinatie preferata de multi. Insa, in ultimii ani, orasul se confrunta cu problema aglomeratiei din cauza numarului mare de turisti. Astfel ca, inca din anul 2019, autoritarile au luat in calcul introducerea acestei taxe de acces. Adoptarea acestei masuri a fos amanata in mod repetat. Navele mari de croaziera au fost interzise inca de la 1 august. Acest proiect vizeaza si programarea unei vizite in oras pentru a se evita aglomeratia.

1 thought on “Venetia introduce o taxa de acces pentru a reduce numarul de turisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *