Vacanta de vara: destinatii de privilegiat in 2020

2 min read

Monumente istorice, plaje, munti…dupa mai bine de doua luni de izolare, vacantele in afara Europei sunt destul de complicate pentru unii. In ciuda acestui lucru, numerosi sunt cei care vor sa isi petreaca vacanta de vara pe Vechiul Continent. Numeroase restrictii inca sunt impuse in mai multe tari din cauza pandemiei cu coronavirus care se pare ca a castigat din nou in intensitate in unele tari, inclusiv a noastra…

Pana in acest moment destul de ferite, se pare ca tarile din Europa Centrala, in special cele turistice precum Serbia sau Croatia, se prezentau drept destinatii de privilegiat in aceasta vara a anului 2020. Serbia a ales chiar sa mentina organizarea festivalului de muzica Exit care, in vara anului trecut a gazduit numai putin de 20.000 de spectatori, intr-o capacitate redusa la jumatate intre 13-16 august anul acesta.

Numarul de cazuri a inceput sa urce de la inceputul lunii iunie intr-un mod alarmantin aceasta tara din Balkani. In incercarea de a preveni o explozie de cazuri, presedintele Aleksander Vucic a decis sa introduca stare de asediu integrala, masura respinsa de o mare parte din populatie si care a provocat organizarea unui numar mare de manifestari incepand ci data de 7 iulie cu mai multe arestari si raniri.

Vezi si:  Avertisment ANPC cu privire la pachetele turistice

Chiar daca nu a luat masuri importante, Croatia cunoaste si ea un nou episod infectios si numarul de infectari zilnice ajunge la cel atins in lunile martie si aprilie. Autoritatile, oentru care turismul este deosebit de important, nu a impus pentru moment nicio masura restrictiva.

Macedonia de Nord, carenu a trait experienta neplacuta a Covid-19, cunoaste acum o explozie de cazuri. Spania si Italia sunt din nou accesibile. Dar si Portugalia. Din 15 iunie, este posibil sa ajungem in majoritatea tarilor din spatul Schengen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *