Home Investitii Sfaturi pentru investitori de succes
Investitii

Sfaturi pentru investitori de succes

Investitia nu este un lucru innascut si riscul de a pierde banii este prezent la orice pas. Gaseste mai jos cateva sfaturi deoarece, a investi nu este un lucru simplu.

Pune-te pe tine pe primul loc
Persoana este punctul de plecare pentru orice demers, inclusiv pentru o investitie de succes. Orizontul de investitii, obiectivele, profilul de risc, iata care sunt principalele elemente de care trebuie sa tii cont atunci cand te afli la inceput de drum. In momentul in care mergem la medic nu obtinem o reteta fara sa ii descriem in prealabil simptomele. Cu alte cuvinte, orice strategie de investitie ar trebui sa fie facuta in functie de tine si in functie de profilul tau.

Cultiva-ti independenta
Trebuie sa lupti impotriva spiritului de turma. Cea mai buna modalitate de a genera o performanta superioara pietei. Ceea ce este confortabil este rareori profitabil, cum ar spune specialistii.

Investeste pe termen lung
Adesea, orizontul investitiilor este mult prea scurt. Or, trebuie sa ne amintim faptul ca nu putem crea oportunitati atunci cand acestea nu exista. Sentimentul de putere sau de a detine controlul asupra lucrurilor este o capcana. Cel mai adesea este mai bine sa nu faci nimic. Timpul este aliatul de pret al investitorului si dusmanul speculatorului.

Fii atent la taxe
Taxele sunt cele care ii determina pe multi sa renunte sa mai investeasca in ceva. Insa reprezinta si unul din elementele pe care un investitor le poate controla. Evita taxele inutile, aceasta reprezinta o modalitate de a pastra o buna parte din castiguri.

Vezi si:  Danone annonce 100 millions d'euros d'investissements en Chine

Construieste-ti portofoliul cu ajutorul unor investitii variate
Cel mai bine este sa detii un portofoliu diversificat, selectand investitii care sa aiba motoare de performanta variate. Un portofoliu este mai mult decat suma pozitiilor tale. Astfel, daca iti diversifici portofoliul iti vei imbunatati considerabil randamentul ajustat la risc.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *