Cateva sfaturi pentru a investi in mod eficient

2 min read

Iti doresti sa asiguri viitorul copiilor tai, sa iti pregatesti pensionarea sau sa constitui un capital de transmis mai tarziu? Ai o multime de proiecte de viitor insa iti lipsesc mijloacele necesare pentru a investi in ele. Care sunt precautiile de luat? Cum poti investi in mod eficient?

Sfatul numarul 1: fii pregatit inainte de a investi. Verifica daca ai o capacitate de finantare regulata, altfel risti sa te trezesti cu unele surprize mai putin placute. Apoi trebuie sa definesti obiectivul investitiei si sa te asiguri de faptul ca nu ai nevoie sa investesti bani pe lunga durata, ci doar la inceput, dupa care urmeaza profitul. Identifica riscurile pe care esti dispus sa ti le asumi si fixeaza-ti o limita, adica o suma pe care nu esti dispu sa o depasesti orice ar fi.

Sfatul numarul 2 : fii precaut dupa ce ai investit. Interesaza-te in mod regulat cu privire la actualitatea economica si financiara. Citeste in mod regulat documentatia si informatiile relative investitiei tale. Fii rabdator : respecta alegerea investitiei initiale si investeste in mod regulat. Sa vrei sa obtii o rentabilitate rapida incercand sa pacalesti diferitele fluctuatii ale pietei este cel mai adesea o greseala, o alegere nepotrivita. Trebuie sa ramai in mod constanr in contact cu intermediarul tau financiar si sa verifici daca investitia ta corespunde inca obiectivului si proiectului tau.

Vezi si:  De ce sa investesti in imobiliare in 2020?

Sfatul numarul 3 : diversifica pentru a reduce riscurile.  A reduce riscurile inseamna a diversifica. Cum? Alegand investitiile care nu merg in acelasi sens, optand doar pentru cele care functioneaza. Actiuni in diferite tari din lume si sectoare economice. O diversificare eficienta reduce fluctuatiile si confera o valorizare mai regulata a capitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *