Sfaturi pentru a investi pe timp de criza

2 min read

Fie ca ai 20,40 sau 60 de ani, cele mai recente turbulente bursiere cu siguranta ti-au dat peste cap toate convingerile. Am adunat pentru voi in cele ce urmeaza cateva sfaturi pentru a investi pe timp de criza.

Fii pozitiv. Vor veni si zile mai bune. Nu este usor sa vezi cum profitul scade de la o zi la alta, cum vanzarile scad. Insa nu este nici momentul sa vinzi daca nimeni nu isi doreste sa cumpere. Cel mai bine este sa incerci sa vinzi sau sa cumperi in functie de fluctuatiile de pe piata. In general, aceasta strategie este sortita esecului pe termen lung.

In cele din urma, tine cont de faptul ca o pierdere pe hartie ramane o pierdere…pe hartie. Odata cu revenirea lucrurilor la normal, dupa incheierea pandemiei cu coronavirus (cat de curand speram) cu siguranta si afacerea ta isi va reveni. Si te vei felicita pentru rabdarea de care ai dat dovada cu siguranta.

Vezi si:  Invata sa reduci riscurile legate de investitii

Atenueaza panica asociata cu volatilitatea. Investitia nu reprezinta neaparat o arta complexa: gestionarea emotiilor, din contra, reprezinta o veritabila arta. Implanteaza strategii care iti vor permite sa nu actionezi in mod impulsiv. Spre exemplu, daca ai obiceiul sa consulti bursa zilnic si acest lucru nu face decat sa iti scada moralul, trebuie sa renunti neaparat la aceasta practica. La urma urmei, investesti pe termen lung.

Respecta-ti profilul de investitor. Defineste-ti profilul de investitor deoarece constituie un bun punct de plecare in elaborarea unei strategii de plasare. In aceasta perioada de pandemie ar trebui sa iti revizuiesti acest profil. Apeleaza la un consilier financiar pentru a te ajuta in cazul in care nu te descurci. O actualizare a acestui profil este recomandata odata la doi ani si in cazul unor situatii exceptionale cum este cea de acum. Principalul obiectiv este acela de a restabili repartizarea actiunilor intr-un mod optim, in functie de toleranta ta la risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *