Sfaturi pentru imbunatatirea investitiilor

2 min read

A invata sa iti gestionezi in mod eficient banii si sa iti constitui un portofoliu de investitii se poate dovedi a fi o sarcina destul de dificila pentru unele persoane. Din lipsa de timp sau chiar de interes, din lipsa de cunostinte…putem face numeroase greseli care sa ne puna investitiile in pericol. Iata cateva sfaturi pentru imbunatatirea investitiilor.

Investeste intr-un domeniu pe care il cunosti. Dupa cum bine spunea si Warren Buffett, „respecta cercul de competente”. Ceea ce inseamna ca, cel mai bine este sa investesti intr-un domeniu pe care il cunosti. Este mai prudent sa investesti intr-un sector de activitate cunoscut, respectand bineinteles regulile esentiale de diversificare care implica faptul de a nu investi intr-un singur sector.
Dincolo de faptul ca investesti intr-un domeniu cunoscut, poti investi intr-un domeniu pe care il intelegi.

Vigilenta in privinta taxelor. Taxele constituie un element esential in cadrul oricarei investitii. Chiar si minime, acestea ar putea sa iti afecteze performanta si succesul investitiei. Drept urmare, trebuie sa acorzi o atentie sporita taxelor, comparand costurile diferitelor produse similare. Insa, poti opta si pentru produse cu taxe reduse.

Vezi si:  Sfaturi pentru investitori de succes

Ramai deschis si informat cu privire la investitiile tale. Un ultim sfat oferit pentru a deveni un mai bun investitor este acela de a ramane deschis si informat. Trebuie sa dobandesti fara incetare competente in domeniul tau de activitate, sa dobandesti cunostinte si sa cauti sa le imbunatatesti mereu. Pentru asta, cartile dedicate finantelor iti vor fi de mare ajutor.

Este important sa studieze modelul business si evolutia unui numar mare de companii. Aceasta banca de cunostinte constituie fara indoiala un atu considerabil si un real avantaj concurential pentru un investitor care isi ofera toate mijloacele necesare pentru a cunoaste un numar mare de companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *