Home Investitii Google va investi un miliard de dolari in parteneriate cu editori de presa din intreaga lume
Investitii

Google va investi un miliard de dolari in parteneriate cu editori de presa din intreaga lume

Gigantul american Google a declarat ca va lega parteneriate cu editori de presa din intreaga lume, pentru un nou produs, Google News Showcase.
Google promite o investitie de amploare in acest sector. Gigantul american a declarat in urma cu cateva zile ca va cheltui suma de un milliard de dolari in umatorii trei ani din dorinta de a remunera editorii din mass media care vor participa la viitorul sau produs, Google News Showcase. Acest serviciu urmeaza sa fie integrat initial in aplicatia Google News si ulterior va fi consultabila in sanul aceluiasi motor de cautare. Serviciul va fi lansat in Brazilia si in Germania, dupa care in Canada, Australia, Regatul Unit si in Argentina. Google a declarat faptul ca a semnat deja contracte de licenta cu peste 200 de publicatii precum Die Zeit sau Der Spiegel.

News Showcase va lasa editorilor parteneri grija de a alege ei insusi articolele pe care doresc sa le promoveze. Aceastea din urma nu se vor rezuma la un titlu si la doua paragrafe de extras. Fiecare editor in parte va avea spatiul unui ecran de smartphone pentru a-si arata articolele scrise, sa adauge puncte cheie cronologii si mai apoi clipuri video si extracte audio.

Totul se va face manual, nu prin intermediul unui algoritm cum s-ar astepta multi. Investitia facuta de Google va permite citirea gratuita a articolelelor scrise, in mod normal protejate de paywall. News Showcase ii va trimite pe internauti spre site-urile editorilor si Google promite sa le comunice editorilor datele de performanta.

Vezi si:  De vanzare: ATV Linhai LT 550 efi 4×4 eps

Compania a mai declarat ca se afla in discutii cu priivre la acest serviciu in India, Tarile de Jos si in Belgia. A inteles ca este nevoie de priorizarea acordurilor cu editorii de presa cunoscuti, fie ca sunt locali, fe ca sunt nationali.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *