Home Investitii Danone annonce 100 millions d’euros d’investissements en Chine
Investitii

Danone annonce 100 millions d’euros d’investissements en Chine

Danone si-a aratat intentia de a investi 100 de milioane de euro in China cu scopul de a « intari activitatile de nutritie specializata », in special in ceea ce priveste achizitia unui site de productie de lapte praf si infiintarea unui centru de cercetare. Acesta este anuntul facut joi de gigantul agroalimentar.

Datorita acestor investitii, compania isi va oferi mijloacele necesare de a-si mari si diversifica gama de produse si servicii nutritionale specific adaptate nevoilor de santate, obiceiurilor si gusturilor populatiei chineze.

Centrul de cercetare – situat la Shanghai si botezat Danone Open Science Research Center for Life-Transforming Nutrition – va servi drept platforma pentru Danone de a-si continua studiile si cercetarile in domeniul laptelui praf si a sanatatii intestinale.

Acest lucru ii va permite lui Danone sa dezvolte produse si servicii mai pertinente, sprijinindu-se asupra cunostintelor stiintifice locale. Grupul a evocat un « loc deschis si colaborativ » care va « reuni principalii actori din sectorul public, institutiilor medicale si universitare, parterneri comerciali si consumatori ».

Danone a anuntat in egala masura ca dispune de primul sau site de productie de lapte praf in China. A finalizat in iunie 2020 achizitia grupului lactat Saputo a site-ului Murray Goulburn Dairy situat la Qingdao, in partea de est a Chinei. Aceasta achizitie include o marca depusa de lapte praf. Aceasta investitie va beneficia de site-ul de productie de nutritie medicala Wuwi din provincia Jiangsu, in egala masura in partea de est a Chinei.

Vezi si:  Cateva sfaturi pentru a investi in mod eficient

Acest parteneriat a permis dezvoltarea unor solutii de suplimente nutritionale lichide pe baza de proteine si largirea ofertei de produse alimentare specializate in scopuri medicale pentru a ajuta pacientii bolnavi in perioada de convalescenta. Compania creste in potentialul de dezvoltare pe termen lung a pietei de lapte praf si nutritiei medicale in China.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *