Calda sau rece, cafeaua se invita in cocktail-urile noastre de vara
2 min readCafeaua este apreciata atat calda cat si rece, cu sau fara cofeina. Profita de vara si de caldura pentru a-i oferi un loc privilegiat in cocktail-urile tale si pentru a-ti suprinde invitatii.
Cooling Sundowner
Pentru o persoana: 30ml de sirop de lamaie verde, 120ml apa tonica, 40ml Espresso fara cofeina, cuburi de gheata si menta pentru decor. Sirop de lamaie verde: sucul si zatul a sase lamai verzi si aproximativ 150g de zahar.
Spala lamaile verzi cu apa calda. Cu ajutorul unei razatoare zester, obtine bucati fine de coaja de lamie. Stoarce sucul si adauga aceeasi cantitate de zahar. Intr-o oala mai mica, incalzeste sucul de lamaie verde obtinut, cu zaharul si cojile de lamaie. Lasa totul la racit. Varsa 30ml de sirop de lamaie verde intr-un pahar longdrink cu cuburi de gheata. Adauga apa tonica si amesteca. Termina cu Espresso fara cofeina, proaspat pregatit. Decoreaza cu putinta menta.
Watermelon Coffee Slush
Pentru o persoana: 180g de pepene rosu, 40ml Espresso, 1/4 lamaie verde, 15 g de ghimbir, 1 lingurita de sirop de zahar din trestie de zahar, frunze de menta proaspata pentru decor.
Taie pepenele rosu in bucati mici si scoate samburii. Pune bucatile de pepene rosu la congelator timp de 3-4 ore. Taie ghimbirul in bucati mici si preseaza lamaia verde. Pune apoi pepenele verde, siropul de zahar din trestie de zahar intr-un mixer. Mixeaza totul pana cand obtii o textura onctuoasa. Varsa amestecul intr-un pahar dupa care adauga espresso. Decoreaza cu putina menta si gusta.
Espresso Tonic
Pentru o persoana: 40ml espresso, 150ml suc tonic rece, cuburi de gheata si coaja de lamaie.
Umple un pahar longdrink cu cuburi de gheata si apa tonica. Varsa lent espresso-ul proaspat preparat. Astfel, cele doua preparate nu se vor amesteca. Decoreaza bautura obtinuta cu coji de lamaie.