Stangacii sunt cu adevarat diferiti de dreptaci?

2 min read

Stangacii reprezinta doar 10% din persoanele din intreaga lume. Cu ocazia zilei internationale a stangacilor, sarbatorita pe data de 13 august, o revista de specialitate a adunat cateva particularitati ale stangacilor, particularitati pe care vi le prezentam noi in cele ce urmeaza.

Cu siguranta ai si tu in anturaj un stangaci sau unul din actorii sau cantaretii tai preferati este stangaci. Cel care nu poate folosi in mod corect o foarfeca, cel care nu poate scrie normal, pe scurt, cel care este diferit de restul. Sa terminam cu cliseele deoarece exista numeroase avantaje de a fi stangaci.

Inca de la nastere, omul are una din doua emisfere ale creierului care o domina pe cealalta. Stanga pentru dreptaci si, logic, drepta pentru stangaci. Fiecare din aceste emisfere dispune de caracteristici speciale. Astfel, stangacii ar avea, printre altele, o sensibiliate artistica mai dezvoltata deoarece creierul drept controleaza emotiile, perceptia…cand creierul stang (pentru dreptaci deci) este specialziat in analiza si in logica.

Vezi si:  Cele mai scumpe preparate din lume

Stanga este considerata latura raului. Este un lucru care se verifica in special in crestinism dar si la evrei. Actiunile judecate drept „rele” si nesanatoase sunt realizate cu mana stanga. Eva a prins marul, fructul interzis cu mana stanga. Exista si unele superstitii precum ai coborat din pat cu piciorul stang care inseamna ca vei fi prost dispus intreaga zi.

Stangacii, intre ieri si azi. La fel ca toate minoritatile, si stangacii au fost judecati de Istorie. In secolul XIX, erau perceputi drept devianti. In secolul trecut, profesorii si invatatorii ii obligau pe copii sa scrie cu mana dreapta. In ziua de azi, in unele tari precum China si Japonia, copiii isi bat joc de cei stangaci la scoala. Cu toate acestea, unele din marile personalitati din diferite domenii precum sportul sunt stangace. Diego Maradona spre exemplu, Lionel Messi, sunt stangaci. Din muzica, Jimi Hendrix este stangaci si din alte domenii ii avem stangaci pe Barack Obama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *