Skoda ne ofera cateva informatii cu privire la designul viitoarei Enyaq iV

2 min read

© Škoda Auto

Viitorul SUV electric al constructorului ceh se dezvaluie incetul cu incetul, asteptand prezentarea oficiala prevazuta pentru aceasta toamna.

Bazata pe platforma MEB a grupului Volkswagen, Enyaq IV este primul SUV 100% electric creat de Skoda, care va fi prezentat in mod oficial la Praga pe data de 1 septembrie 2020. Pentru a ne face sa mai avem putin rabdare, constructorul din Mlada Boleslav isi continua campania de teasing, de data aceasta cu ilustrari a stilului exterior a viitoarei verisoare a modelului Volkswagen ID4.

Daca caracteristicile tehnice sunt comune in cazul celor doua modele, descoperim un stil specific, apropiat de ultimele productii ale marcii Skoda pe care le-am putut vedea si la modele precum Kamiq, Scala si Octavia. Liniile se pastreaza dinamice insa Skoda isi doreste, cu noul sau model Enyaq sa marcheze debutul unei noi ere si acest lucru se traduce printr-un design cu proportii diferite fata de SUV-urile precedente ale marcii. Enyaq are o linie a acoperisului mai alungita ceea ce ofera un stil mai futurist.

Vezi si:  Halloween: cele mai terifiante filme de vizionat pe Netflix

Proportii noi care participa, conform marcii cehe, la oferirea unui spatiu bord generos in timp ce rotile sale mari ii ofera o alura impozanta, de veritabil SUV. Identitatea marcii este si ea prezenta cu un calandru din fata distinctiv. Ansamblul ese completat de opticile cristaline care se inspira din arta cristalului de Bohemia si care beneficiaza de tehnologia Matrix LED.

Skoda Enyaq IV este ultima sosita in cadrul unei familii alcatuite din peste 10 modele electrificate care vor fi lansate sub marca Skoda pana la sfarsitul anului 2022 si printre cele 70 de modele Volkswagen electrice care urmeaza sa fie lansate pana in anul 2028. Pana in anul 2025, vehiculele electrificate rar trebuie sa reprezinta un sfert din vanzarile totale Skoda.

1 thought on “Skoda ne ofera cateva informatii cu privire la designul viitoarei Enyaq iV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *