Dirty John, sezonul 2: povestea adevarata a lui Betty Broderick, o casnica vinovata de o crima dubla

2 min read

Disponibil pe Netflix incepand cu data de 14 august, sezonul 2 al serialului Dirty John spune in 8 episoade povestea unei femei de origine americana vinovata de o crima dubla. Aceasta si-a ucis fostul sot si pe noua iubita a acestuia, in patul lor. O intamplare dramatica care a impartit America in doua in anii ’80.

Fiecare sezon al serialului Dirty John ne vorbeste despre un fapt divers care a marcat America. Primul sezon s-a inspirat din cazul lui John Meehan, un psihopat mitoman si manipulator al femeilor putred de bogate. Dirty John sezonul 2 consacra sezonul cu numarul 2 cazului lui Betty Broderick.

O casnica inselata. Nascuta in anul 1974 in sanul unei familii catolice, Betty Bisceglia (interpretata de catre Amanda Peet) are doar 17 ani atunci cand face cunostinta cu Daniel Broderick (Christian Slater), cu care se casatoreste patru ani mai tarziu, la doar 21 de ani. Daniel are o cariera stralucita de avocat in timp ce Betty este casnica. In casa lor situata in cartierul sic La Jolla, in San Diego, in California, Betty isi dedica timpul ingrijirii celor patru copii-cel de-al cincilea copil a decedat prematur.

Vezi si:  Cele mai scumpe obiecte din lume

Insa, in 1982, dupa patru ani de casnicie, avocatul o angajeaza pe Linda Kolkena ca si asistent juridic. Betty Broderick incepe sa isi banuiasca sotul de infidelitate, il suspecteaza ca o inseala cu asistenta de doar 22 de ani.

3 ani mai tarziu, Daniel cere divortul. Procedura este lunga si dureroasa pentru Betty care pierde custodia copiilor. Nu isi revine din aceasta tragedie. Incepe sa aiba un comportament periculos: isi hartuieste fostul sot cu mesaje de amenintare. Daniel si Linda se casatoresc dupa incheierea divortului. Pe data de 5 noiembrie 1989, la sapte luni de la divort, Betty intra inarmata din casa lui Daniel si a sotiei sale. Ii ucide pe cei doi in somn…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *