conturi in euro

Inovatie viticola: cand robotii se invita in podgorii

2 min read

Istoria vinului este presarata de inovatii, care mai de care mai interesante. De acum inainte inteligenta artificiala isi face aparitia si in podgorii.

Vinul are in spate peste 6 milenii de istorie. Vinul pe care il consumam in ziua de azi este, cu toate acestea, diferit de cel pe care il consumau stramosii nostri. Este fructul unei sume infinite de cunostinte, de experiente si de inovatii acumulate de-a lungul civilizatiilor. Am reusit sa ajungem in ziua de azi la un nivel niciodata atins in istorie. Am ajuns la capatul inovatiilor? Raspunsul la aceasta intrebare este Nu, bineinteles.

Tehnologia moderna a ajuns in podgorii

In ziua de azi, se face apel la inteligenta artificiala pentru a facilita viata celor care muncesc in podgorii si pentru a le optimiza activitatea. Astfel, robotii si-au facut aparitia in podgorii incetul cu incetul. Drona Chouette este utilizata in intreaga Europa. Robotul Ted face minuni in podgorii. Dotate cu tehnologii de varf, aceste unelte inteligente se plimba de-a lungul podgoriilor pentru a colecta si a analiza diferite date: temperatura plantei, nivelul de azot, nivelul de umezeala, nivelul de maturitate.

Vezi si:  Falimentul operatorului britanic Thomas Cook declanseaza un tsunami pe piata turismului din intreaga lume

Robotul colecteaza informatii mai exacte si mai frecvent decat ar face-o un om. Aceasta automatizare a colectarii de informatii optimizeaza timpul consacrat luarii unor decizii importante. Toate aceste informatii analizate permit identificarea unor zone omogene dintr-o parcela, propice dezvoltarii strugurilor de mai buna calitate, sa definesti care este cea mai buna perioada pentru culegerea strugurilor sau sa limitezi utilizarea diferitelor produse de tratament.

Aplicatii pentru simplificarea vietii

Si modalitatea noastra de a consuma vinul a evoluat de-a lungul anilor. Aparitia unor produse noi pe piata si a vinurilor din intreaga lume ne-a facut, inevitabil, mai curiosi. Pentru a raspunde acestei curiozitati si dorintei de a consuma mai putin si mai bine, cei din domeniul restaurantelor au dezvoltat principiul vinului la pahar.

Exista si pivinite conectate, inteligente care permit identificarea sticlelor prin scanarea etichetei, localizarea inteligenta a sticlelor in pivnita. Scanand o eticheta aflam o multime de informatii precum anul recoltei, caracteristicile soiului de vin, parerea consumatorilor si cu ce tip de preparate se poate consuma vinul respectiv.

Vezi si:  Cumpara cadouri faine de Craciun si ramai si cu bani in buzunar

Sursa: https://actu.fr/lifestyle/innovation-viticole-quand-les-robots-s-invitent-dans-les-vignes_53771219.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *