Home Lifestyle Ce faci sa schimbi rapid stigmatul de datornic in bun platnic
Lifestyle

Ce faci sa schimbi rapid stigmatul de datornic in bun platnic

Datoriile sunt o sursa de stres pentru multi oameni. In momentul in care depind de ajutorul financiar al altor persoane sau al unor institutii, cei mai multi oameni nu se simt confortabil, iar lucrurile se complica si mai mult atunci cand intra in imposibilitatea de a-si achita creditele. Exista insa metode de a preintampina sau de a gestiona aceasta situatie nedorita si cateva dintre acestea sunt recomandate de KRUK, cu o experienta de peste 14 ani in colectarea datoriilor si gestionarea acestora.

Impartasirea provocarilor cu cei apropiati

Tensiunea in care se afla clientul unei companii de management al creantelor poate fi uneori o povara mult prea mare si de aceea este nevoie sa o impartaseasca. Apropiatii – rude sau prieteni – sunt de foarte multe ori deschisi sa asculte si sa ajute cu un sfat. Totodata, acestia pot veni cu solutii bune pentru iesirea la liman. De exemplu, plata online a datoriilor poate fi un inceput bun pentru a incepe achitarea acestora. Fara sa fie necesar sa mai faca efort pentru a se deplasa la banca, celor mai multi li se pare mai usor sa isi plateasca ratele de acasa, imediat cum au suma de bani la dispozitie.

Tabel cu toate datoriile

In momentul in care vad negru pe alb toate datoriile, oamenii incep sa realizeze cat de serioasa este situatia in care se afla si fac tot posibilul pentru a o depasi. Trecerea tuturor datoriilor intr-un fisier, pe calculator, telefon sau chiar pe o foaie de hartie, in care sa fie notate persoanele sau institutiile care au acordat imprumutul, valoarea sumei, dobanzile, comisioanele sau termenul de achitare, ajuta in gestionarea crizei financiare.

Vezi si:  Sooner, noua platforma de streaming pentru iubitorii de filme

Plan de administrare a datoriilor

Odata ce are in fata toate detaliile legate de datoriile sale, persoana in cauza isi poate alcatui un plan de administrare a datoriilor. Astfel, vor fi stabilite prioritatile la plata, in functie de datele de rambursare. Persoana indatorata poate apela la ajutor specializat si poate gasi cea mai convenabila solutie de plata, impreuna cu agentii KRUK.

Cresterea veniturilor

Concentrarea pe cresterea veniturilor este un lucru absolut esential pentru depasirea perioadei critice. In acest sens se pot purta negocieri cu angajatorii, in vederea unei mariri de salariu sau se poate apela la un job suplimentar. Un lucru este cert: chiar si in cazul in care veniturile vor creste, va fi nevoie de responsabilitate, pentru ca un venit mai mare nu trebuie sa conduca la cheltuieli mai multe.

Schimbarea stilului de viata

A scapa de datorii nu este usor si cu siguranta nu se intampla peste noapte, fara niciun efort. Din contra, este nevoie de foarte multe ori de schimbarea stilului de viata, macar pentru o anumita perioada, daca nu definitiv. Schimbarea poate implica: reducerea sau eliminarea abonamentelor inutile, reducerea facturilor la utilitati, prin economisirea curentului electric, a consumului de apa, renuntarea la cumparaturile care nu sunt necesare si fara de care se poate trai decent sau varianta unui mijloc de transport cu costuri mai mici: trotineta, bicicleta, autobuz etc.

Vezi si:  Cheltuieli inutile care te-ar putea ruina

In mod evident, fara efort nu se poate scapa de datorii, dar fiecare om trebuie sa aiba in vedere ca, dupa fiecare perioada intunecata, va veni soarele si se va putea bucura, din nou, de incredere financiara.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *