Home Lifestyle Topul celor mai scumpe beri din lume
Lifestyle

Topul celor mai scumpe beri din lume

Romanii adora berea, acesta este un lucru cert. Mai ales vara, la un gratar. Am adunat pentru toti pasionatii de bere cateva din cele mai scumpe beri din lume.

Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale

Pret – 800$-1800$ – 500ml;
Alcool – 10%;

O bere putin mai speciala deoarece a fost special creata pentru animale, pentru profitul unei asociatii australiene. Gheata a fost prelevata de pe un iceberg topit din Tasmania pentru a produce 30 de sticle din aceasta bere. Prima sticla din aceasta bere a fost vanduta la licitatie. Sunt nebuni acesti australieni…

Brewdog’s the end of History

Pret – 776$-330ml;
Alcool – 55%;

O alta bere cu adevarat speciala. Nu stim daca se poate numi cu adevarat bere datorita continutului scazut de alcool. Este a treia cea mai puternica bere din lume si a doua cea mai scumpa. Aceasta bere blonda produsa de braseria scotiana Brewdog este pe baza de malt de orz. Nu exista decat 12 sticle in lume din aceasta bere, invelita in blana de veverita sau iepure…original.

Carlsberg’s Jacobsen Vintage

Pret : 400$ / 375ml
Alcool : 10.5%

Compania de origine daneza si-a lansat gama “vintage” in 2008 pentru a intra pe piata de lux. Aceasta bere are o vechime de sase luni ceea ce ii confera o aroma aparte. 600 de sticle au fost produse intre anii 2008-2010 si nu se strica pana in anul 2059. Ideala pentru colectionari.

Vezi si:  Faust, impunatoarea opera a lui Charles Gounod, pe scena Operei Nationale Bucuresti

Schorschbräu’s Schorschbock 57

Pret : 275$ / 330ml
Alcool : 57.5%

In aparenta este cea mai puternica bere din lume conform braseriei care a produs-o (Georg Tscheuschner). 36 de sticle au fost produse si au un pret de peste 200 de dolari. Aviz amatorilor….

Samuel Adams’ Utopias

Prix : 150$ / 700ml
Alcool : 27%

Cea mai scumpa bere din SUA. Gustul sau ne aminteste de un amestec subtil de cirese, brandy, coniac, bourbon pentru a imbatrani mai apoi….18 ani.

Dar tu? Ai avut ocazia sa gusti din aceste sortimente scumpe de bere? Daca da, din care? Si cat de scumpa a fost?

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *