Home Start-up Apple achizitioneaza un start-up al carei tehnologii adapteaza muzica ritmului tau
Start-up

Apple achizitioneaza un start-up al carei tehnologii adapteaza muzica ritmului tau

Start-up-ul englez propune o tehnologie care adapteaza muzica in functie de starea de spirit a auditorului si chiar exercitiilor fizice tinand cont de ritmul cardiac.
In curand titluri muzicale adaptate activitatii tale pe Apple Music? Gigantul californian tocmai a achizitionat o micuta societate engleza botezata AI Music.

Aceasta companie a dezvoltat Infinite Music Engine, o tehnologie care foloseste inteligenta artificiala pentru a adapta muzica fiecarui utilizator in parte.
Intr-o sala de sport spre exemplu, muzica poate fi modificata in timp real pentru a tine cont de ritmul cardiac al unui atlet pentru a fi adaptata intensitatii exercitiului. Poate fi folosita si pentru a schimba muzica de fundal al unui spot publicitar in functie de ce asculta auditorul in prealabil, pentru a o face mai atractiva.

Pagina oficiala a start-up-ului achizitionat de Apple desccrie astfel tehnologia:

AI Music le permite marcilor, dezvoltatorilor si pasionatilor de sunet sa aiba acces la biblioteca noastra muzicala inteligenta. Obiectivul nsotru este acela de a oferi cnsumatorilor puterea de a alege muzica dorita, editata intr-un mod transparent pentru a raspunde nevoilor lor sau de a crea solutii dinamice care se adapteaza publicului.

Nu se stie inca daca inteligenta artificiala va putea fi folosita pentru a modifica cantecele existente cee ace ar putea provoca probleme de copyright sau daca va genera muzica originala si libera de drepturi.

Vezi si:  Sfaturi pentru a reusi infiintarea unui start-up

Apple nu a facut inca niciun comentariu oficial in legatura cu acest subiect insa ar putea folosi aceasta tehnologie pentru serviciul sau Apple Fitness+ sau chiar in Apple Music pentru a crea liste de citire personalizate sau in Apple TV pentru a crea soundtrack-uri. Tehnologia ar putea servi pentru a crea o muzica de fond adaptata pentru diapozitivele din Apple Photos.

Apple a cumparat in egala masura anul trecut Primephonic care propune un serviciu de streaming de muzica clasica. Acest serviciu urmeaza sa fie integrat in curand in Apple Music.

Sursa: https://www.01net.com/actualites/apple-rachete-une-start-up-dont-la-technologie-adapte-la-musique-a-votre-rythme-2054448.html

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *