Home Start-up Danone investeste intr-un start-up german de purificare a apei
Start-up

Danone investeste intr-un start-up german de purificare a apei

Danone Manifesto Ventures, fondul intern de capital de risc apartinand grupului Danone isi aduce o contributie, chiar daca minora in Mitte, un start up german care a implementat o masina menita sa purifice si sa mineralizeze apa de la robinet.

Investitia a avut loc in cadrul unei strangeri de fonduri de 10,6 milioane de dolari conform informatiilor oferite de Reuters.
VisVires New Protein si germanul Karcher New Venture, proprietatea specialistului in aparate de curatare, Alfred Karcher au investit in egala masura in compania a carui capital ramane controlat de catre managementul sau.

Creata in Berlin in iunie 2016, Mitte a declarat ca vrea sa raspunda preocuparilor majore ale consumatorilor cu privire la calitatea apei de la robinet si protejarea planetei.

Societatea revendica o pozitie inovatoare in raport cu diferitele sisteme de filtrare existente. Aparatul creat, purifica apa datorita unui proces de distilare. Cartuse care permit utilizarea diferitelor tipuri de minerale vor fi vandute separat. Mitte dispune de un potential important si se dstinge de alte sisteme de purificare datorita continutului bogat de minerale. Acest produs nu trebuie considerat o amenintare pentru rivali ci o alternativa suplimentara la apa imbuteliata.

Creata in anul 2016, cu sediul la New York, Mitte a investit deja aproape jumatate din bugetul sau intial de 150 de milioane de dolari in biscuitii Michel si Augustin si in unele produse create pentru bebelusi.

Vezi si:  CEE-Released caută cele mai bune startup-uri din Europa de Est

La fel ca si concurentul sau direct Nestle, Danone se vede nevoit in ultima perioada sa se adapteze noilor moduri de consum a generatiei tinere, din ce in ce mai preocupata de o alimentatie sanatoasa si sensibili atunci cand vine vorba de protejarea mediului inconjurator.

Cu Evian, Volvic si Badoit, Danone este, conform Euromonitor, al treilea producator mondial de apa imbuteliata, dupa Nestlé (Vittel, Contrex, Perrier, Hépar) si americanul Coca-Cola si apa sa filtrata, Dasani.

Sursa: https://www.capital.fr/entreprises-marches/danone-investit-dans-une-start-up-allemande-de-purification-deau-1304725

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *