Ai incercat ochelarii anti lumina albastra?

2 min read

Ecrane, soare, lumina LED…lumina albastra este omniprezenta in zilele noastre si vine cu riscuri multiple asupra sanatatii noastre, principalul risc fiind degradarea vederii. O solutie care ne este propusa pentru a evita aceste riscuri sunt ochelarii anti lumina albastra. Insa despre ce este vorba de fapt?

Conceptul. In zilele noastre, ne aflam mai mereu ba pe telefon, ba pe computer, ba pe tableta, urmarind un serial Netflix…un lucru deloc benefic pentru ochii nostri. Pentru a fi mai precisi, exista doua tipuri de lumina albastr : lumina albastru turcoaz si lumina albastru-violet care se regaseste in lumina artificiala.

In general, aceste lumini nu sunt nocive pentru sanatatea noastra, au chiar efecte benefice asupra acesteia, asemeni bunei sincronizari a ritmurilor noastre biologice. Insa, daca exageram cu expunerea la acest tip de lumina, devine periculoasa. Problema? In zilele noastre suntem supra expusi la acest tip de lumina si acest lucru poate cauza o degradare a retinei, tulburari de somn, dureri de cap si schimbari de dispozitie.

Vezi si:  Prima reactie a Laurei Codruta Kovesi in scandalul Microsoft. Cine a gresit? Ce se intampla cu prejudiciul?

O solutie potrivita este oferita de ochelarii anti lumina albastra, al caror sticla va filtra lumina albastru-violet, lasand sa treaca lumina albastru-turcoaz pentru a pastra efectele benefice. Un simplu efect al modei sau o reala revolutie pentru ochii nostri?

Atuurile oferite de ochelarii anti lumina albastra. Nu mai este nevoie sa fii miop pentru a purta ochelari. Este posibil sa cumperi o rama cu lentile care filtreaza lumina albastra. Astfel, ne protejam sanatatea ochilor, adaugand totodata un accesoriu de moda tinutei noastre.

Singurul inconvenient este oferit de pret, in jur de 50-100 de euro, in functie de model. La acest pret se adauga pretul ramei si pentru cei care au nevoie, de lentila corectoare. Vei observa ca rezultatul este unul instant. Lumina albastra nu iti va agresa atat de tare ochii. Durerile de cap vor disparea precum si alte neplaceri cauzate de lumina albastra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *