Cele mai scumpe preparate din lume

2 min read

Iti este foame si ai multi bani in buzunar? Atunci urmatoarele alimente sunt ideale pentru tine.

Caviar la desert. Cinefilii vor recunoaste fara indoiala locul: este vorba despre filmul Serendipity cu John Cusack si Kate Beckinsale. Intr-o cafenea new-yorkeza regasim o inghetata la un pret de 1000$. Golden Opulence Sundae este servita intr-un pahar de cristal, cu o lingura de aur. Inghetata este garnisita cu ciocolata fina, cu vanilie de Tahiti, fructe confiate si caviar Grand Passion.

Tostitos. Cum am putea explica o factura de 100$ doar pentru tortilla si salsa? Este de ajuns sa pui cateva grame de caviar Petrossian deasupra si putin crap albastru. Cel putin un restaurant texan face acest lucru…

O bucata sau doua? Ai pofta de putina pizza? La Industry Kitchen din New York, pentru pretul de 2000 $ vei putea savura o pizza acoperita cu branza Stilton, foie gras, caviar Ossetra, trufe si foi de aur comestibile de 24 de karate.

Vezi si:  Care este cel mai căutat ceas

Extra ciuperci. In momentul in care vezi trufe in meniu esti ferm convins ca preparatul respectiv nu este deloc ieftin. La Tartufi and Friends, un lant italian, putem degusta prepartae clasice italiene garnisite cu trufe negre sau albe (de doua ori mai scumpe).

La Alain. Alain Ducasse este unul din cei mai respectati chefi din lume. La restaurantul sau din Plaza Athénée din Paris, meniul se schimba odata cu anotimpurile…insa preturile raman aceleasi. Pentru un fel principal trebuie sa scoti din buzunar in jur de 100-200 de euro. Daca vrei ca preparatul sa fie ornat cu caviar, te va costa in jur de 190 de euro.

Starbucks ti se pare scump? La Ritz Carlton din Toronto vei savura fiecare picatura de espresso, deoarece este cel mai scump din lume, Black Ivory Coffee in special. Pentru 50$, vei degusta Black Ivory care se obtine din excrementele de elefant din Thailanda. Mai exact, elefantii dintr-o rezervatie naturala mananca boabele de cafea si enzimele din sistemul lor digestiv descompun proteina din boabe, devenind astfel mai rafinate si mai putin amare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *