Home Lifestyle Topul celor mai mari orase din lume
Lifestyle

Topul celor mai mari orase din lume

De-a lungul vremii, oamenii au creat metropole imense cu cateva zeci de milioane de locuitori. Chiar daca numerosi sunt cei care cunosc orasul Paris si periferia acestuia, putini stiu ca exista orase de doua ori mai mari decat capitala franceza. Descopera care sunt acestea.

1.Tokyo, Japonia, 37.393.129 de locuitori. Tokyo inseamna “capitala din Est”. orasul se afla efectiv pe coasta de est a insulei principale a Arhipelagului japonez Honshu. Imens, orasul se descompune in mozaicuri de cartiere, fiecare cu specificitatile lui.

2.Delhi, India, 30.290.936 de locuitori. Capitala tarii, este o zona metropolitana imensa, stituata in partea de nord a tarii. Zgomotoase, aromate, colorate, strazile cartierelor din Delhi sunt extrem de bogate in monumente istorice. Insa contrastul cu viata occidentala poate fi putin cam destabilizant.

3. Shanghai, China, 27.058. 479 de locuitori. In mai putin de 20 de ani orasul a explodat si a devenit cel mai mare oras din tara si totodata capitala economica a tarii. La Shanghai, cartierele tipic chinezesti sunt ascunse in mijlocul zgarie-norilor imensi, in apropiere de fluviul Huangpu.

4. Sao Paulo, Brazilia, 22.043.028 de locuitori. Cel mai mare oras din America de Sud si capitala economica a tarii, Sao Paolo este un oras imens. Megalopola este in perpetua efervescenta. Insa la Sao Paolo nu este deloc surprinzator sa treci dintr-un cartier de lux intr-un cartier sarac in doar cateva secunde.

Vezi si:  Cele mai scumpe preparate din lume

5.Mexico, Mexic, 21.782.378 de locuitori. Inconjurat de mai multe lanturi muntoase si situat la o inaltime destul de mare, leaganul civilizatiei aztece este la mijloc intre traditie si inovatie. Extrem de vast, Mexico este drept urmare bogat in locuri de descoperit. Insa, exista cateva cartiere care sunt considerate periculoase.

6.Dacca, Bangladesh, 21.055.860 de locuitori. Cel mai mare oras din centrul tarii, Bangladesh se afla situat pe malul raului Buriganga si pe un teritoriu imens, de trei ori mai mare decat capitala Frantei.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *