Home Auto Volkswagen si-ar dori sa se separe de Bugatti
Auto

Volkswagen si-ar dori sa se separe de Bugatti

Grupul Volkswagen, actualul proprietar al Bugatti, ar fi, conform zvonurilor, pe cale sa negocieze pentru a ceda bijuteria franceza lui Rimac.

Daca este sa dam crezare ultimelor zvonuri aparute, Volkswagen si-ar dori sa vanda Bugatti: constructorul francez cunoscut pentru supercars-urile sale luxoase si alte masini, toate la superlativ, care sarbatoreste 111 ani anul acesta, ar fi preluat de catre Rimac Automobili, un grup croat specialist in masini electrice de inalta performanta.

Conform britanicilor de la Car Magazine, conducatorii de la Volkswagen si-ar fi dat acordul deja saptamana trecuta, insa acest acord nu a fost inca semnat de catre consiliul de administratie. Nicio informatie oficiala cu privire la acest zvon nu a aparut inca, insa constructorul a declarat totusi ca marca a adus o contributie pozitiva grupului Volkswagen in ultimii doi ani si ca este pe cale sa depaseasca volumul de vanzari din 2018.

Este o veritabila schimbare in istoria constructorului Volkswagen, care, de-a lungul timpului a adaugat ofertei sale marci prestigioase precum Bentley, Lamborghini sau Bugatti. Insa, Bugatti Chiron, cu ai sai 1600 de CP nu este o masina pe buzunarul tuturor.

Volkswagen era deja legata de Rimac, prin intermediul Porsche

Nu este exclus faptul ca si alte cesionari de acest gen sa mai aiba loc: Lamborghini, SEAT, Italdesign si Ducati ar fi in egala masura in plan. Grupul german isi doreste sa se separe de marcile mai putin rentabile pentru a se consacra pe viitor investitiei masive in electrificare si conducerea autonoma si sa se reconstruiasca dupa episodul Dieselgate care a provocat indignare in randul unui numar mare de fani.

Vezi si:  Ziua in care Tesla a fost in pragul falimentului

Cele doua grupuri europene nu sunt straine deoarece Porsche detine deja 15,5% din partile Rimac Automobili, inca de anul trecut, o participare care ar trebui sa faciliteze tranzactia, daca aceasta ar avea loc bineinteles.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *