Home Auto Tesla afiseaza rezulate foarte bune in ciuda crizei
Auto

Tesla afiseaza rezulate foarte bune in ciuda crizei

Moralul este ridicat pentru firma condusa de Elon Musk care a reusit sa isi creasca capacitatile de productie.
Pandemia cu Covid-19 afecteaza numeroase sectoare, rand pe rand, insa se pare ca nu si pe Tesla. Compania si-a prezentat rezultatele financiare din al treilea trimestru al anului ieri si aceste rezultate sunt extrem de bune. Astfel, societatea a reusit sa iasa pe profit, este al cincilea trimestru consecutiv in care obtine rentabilitate.

O scadere a vanzarilor in China?
Constructorul american a precizat faptul ca livrarile de vehicule au crescut destul de simtitor in ultimele trei luni ale anului. Vanzarile modelului S si X sunt in scadere insa acest lucru este compensat din plin de modelul 3 si Y. In detaliu, Tesla a produs astfel 16 992 de modele S si X din care a livrat deja 15 725. Productia modelelor 3 si Y a crescut, 128 044 pentru 124 318 livrari. Ansamblul acestor vanzari genereaza un total de 7,6 miliarde de dolari din cifra de afaceri.
Un alt motiv de bucurie pentru companie: capacitatile sale de productie s-au ameliorat considerabil. Astfel Tesla poate fabrica 500 000 de vehicule de tip model Y si 3 pe an in uzina californiana din Fremont. Productivitatea ar trebui sa creasca si mai mult pana in anul 2021.

Constructorul estimeaza ca dispune de suficieente lichiditati pentru a finanta dezvoltarea lui Roadster si Cybertruck si spera sa reuseasca sa isi creasca bugetul de cercetare si de dezvoltare care a ajuns la cifra de 366 de milioane de dolari in acest trimestru.

Vezi si:  Un nou accident pe șoselele din Maramureș

Insa nu sunt doar vesti bune pentru Tesla. In luna august a acestui an a avut parte de rezultate dezamagitoare in China si in Europa de Nord. In China comenzile au avut parte de o scadere drastica cu 24% intre lunile iunie si iulie. Compania trebuie sa faca fata unor nou-veniti precum Nio, decisi sa ii faca viata grea.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *