Home Auto Ziua in care Tesla a fost in pragul falimentului
Auto

Ziua in care Tesla a fost in pragul falimentului

Acum ca Tesla o duce foarte bine, Elon Musk ne vorbeste despre cele mai mari slabiciuni ale constructorului. Chiar daca toata lume are impresia ca ii merge foarte bine, si Elon Musk a avut parte de numeroase obstacole, mai ales in ultima perioada.

Conducatorul companiei a decis sa vorbeasca despre doua din cele mai grele momente intampinate de Tesla de-a lungul vremii, momente in care Tesla a fost aproape de o catastrofa.

Cu lanturile sale de productie americane, asiatice si in curand europene, cele patru modele comercializate si trimestrele fara pierderi financiare, Tesla este o companie solida si rentabila. Insa, a fost o perioada in care Tesla a fost in pragul falimentului.

Un cadou de Craciun indispensabil si salvator din toate punctele de vedere
Prima lovitura, care ar fi fost suficient de dura pentru a distruge viitorul marcii de masini electrice, dateaza din anul 2008 conform lui Elon Musk. In timp ce inca sunt la moda masinile pe benzina si motorina – investitorii lipsesc inca de la apel si antreprenorul sud-african este obligat sa cheltuie tot ce a castigat pana atunci cu PayPal (180 de milioane de dolari in 2002) pentru a iesi cu bine din aceasta situatie.

Riscurile de faliment sunt numeroase si in permanenta proiectul putandu-se opri oricand si la orice ora. Pe Twitter, Elon Musk a povestit ca a avut trei zile la dispozitie pentru a remedia aceasta situatie, pana in ziua in care, un veritabil cadou de Craciun se produce in seara de 24 decembrie, la ora 18, odata cu validarea investitiei de 40 de milioane de dolari de catre un investitor suficient de tardiv…

Vezi si:  In Paris este obligatorie o noua vigneta din 16 ianuarie. Amenda poate ajunge la 135 euro

Elon Musk a mai povestit ca a avut perioade in care a fost nevoit sa le ceara prietenilor bani pentru a-si plati chiria. O situatie destul de amuzanta pentru el, nu-i asa?

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *