Home Auto Tesla este pe cale sa indeplineasca o provocare de lunga durata
Auto

Tesla este pe cale sa indeplineasca o provocare de lunga durata

50 000 de vanzari si livrari in 2020…

A doua zi de Craciun, Elon Musk a trimis un email tuturor angajatilor Tesla pentru a le cere ceva ce multa vreme a fost considerat imposibil. De mai bine de sase ani, antreprenorul anunta anul 2020 drept anul in care constructorul de masini electrice urmeaza sa atinga bara fatidica de o jumatate de milion de exemplare livrate. Multa vreme criticat pentru aceasta provocare considerata de-a dreptul nebuna, Elon Musk inca crede in ea si sustine ca Tesla poate atinge aceasta performanta.

Pentru asta, ultimele zile – mai bine zis in ultimele ore – ale anului 2020 au fost considerate fatidice de acesta. In email-ul trimis angajatilor acesta le-a cerut sa depuna toate eforturile posibile pentru ca obiectivul sau indraznet sa fie atins.

Livrari, cu orice pret
Intr-un extras al interviului oferit canalului Fox News, Elon Musk isi exprima aceeasi dorinta. In urma cu sase ani evoca deja acest obiectiv si se arata extrem de increzator in ciuda numeroaselor critici.

In ziua de azi, Tesla are 627 de miliarde castig si are mari sanse sa livreze cele 500 000 de masini insa in 2021. Provocarea este una mareata deoarece initial se dorea livrarea a 181 000 de exemplare in cel de-al patrulea trimestru al anului 2020, cu 40 000 de exemplare mai mult decat in anul precedent.
Tesla vrea chiar si sa renunte la o procedura de securitate, implementata in fabricile din Fremont, doar sa atinga acest obiectiv cat mai repede cu putinta: inspectia tehnica inainte de livrare.

Vezi si:  Mercedes Classe S 2021: o berlina futurista, in afara de motorizare

Ramane de vazut daca Tesla va ajunge la acest obiectiv maret la inceput de an 2021. Unii sustin ca aceasta provocare este una mai degraba de ordin personal, Elon Musk ar dori sa isi satisfaca orgoliul prin aceasta reusita.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *