Home Auto Jante Aliaj sau Jante Tabla – Ce alegem pentru iarna?
Auto

Jante Aliaj sau Jante Tabla – Ce alegem pentru iarna?

Jante Aliaj sau Jante Tabla – ce alegem pentru iarna? Odata cu sosirea iernii, soselele pot sa devina mai periculoase. Primul reflex pe care trebuie sa il adopti sa iti schimbi anvelopele, adica sa treci de la anvelopele de vara la cele de iarna. Cum ramane insa cu jantele? Trebuie sa stii ca de pe vadrexim.ro poti cumpara jante tabla de calitate cu pret mic.

Jantele au un rol foarte important pentru masina. Fara sa vorbim despre design, prioritatea lor este si sa ofere sau sa garanteze confort pe sosele si siguranta la condus.

Sunt unele persoane care isi doresc sa schimbe jantele de la masina din cauza uzurii sau pentru ca pur si simplu isi doresc sa schimbe look-ul masinii. Sau mai sunt unele persoane care se intreaba care sunt cele mai solide sau care sunt cele mai economice? Si mai sunt cei care se intreaba cum se aleg in functie de anotimp- care sunt cele mai bune, cele de aliaj sau cele de tabla?

Jante Aliaj sau Jante Tabla – ce alegem pentru iarna?

Specialistii sunt de parere ca Jantele din tabla sunt cea mai buna alegere pentru iarna, deoarece acestea sunt la un pret mai accesibil, nu sunt atat de sensibile la zgarieturi ca si cele din aluminiu deci asta inseamna ca ofera si o mai buna aderenta atunci cand pe sosele este zapada. Chir daca nu sunt atat de estetice.  De asemenea, jantele din tabla au o lejera tendinta de a asigura un condus mai lejer pe timp de iarna.

Vezi si:  Tesla afiseaza rezulate foarte bune in ciuda crizei

Iata o comparatie mai simpla din partea celor de la Alcar

Jantele din Tabla

  • raspund simplei nevoi de a avea un pachet de anvelope si de jante perfecte pentru iarna, gata sa ruleze in cele mai bune conditii de siguranta, la cel mai bun pret;
  • ofera posibilitatea de a alege culoarea;
  • poti sa schimbi stilul foarte usor;
  • costurile de fabricatie si diferenta materialelor fac ca acestea sa nu fie asa de scumpe ca si cele din aluminiu.

Jantele din Aluminiu

  • pot ameliora look-ul masinii tale.
  • jantele din aluminiu au fost special create pentru a raspunde complet nevoilor si performantelor masinii.
  • sunt mai lejere fata de jantele din tabla.
  • sunt mai rezistente fata de jantele din tabla, dar se pot zgaria mai usor fata de cele din tabla, mai ales din cauza faptului ca este aruncata sare pe sosea.

Jantele din tabla sunt jantele de baza, pe care le gasim la majoritatea masinilor de pe piata care au un pret mai abordabil. Si normal, deoarece sunt mai ieftine si prezinta un raport calitate- pret imbatabil. Jantele din tabla sunt de asemenea mai grele ofera o mai buna tinuta pe sosele. Cu alte cuvinte, ofera o mai buna aderenta pe soselele inzapezite, asigurand  un condus mai sigur.

O masina mai scumpa sau mai sportiva este in general echipata cu jante din aluminiu. Dar se pot regasi si pe masinile clasice sau pentru familii. Sunt cele care pot ameliora stilul masinii si sunt mai lejere, ceea ce inseamna ca se pot ameliora si performantele. Dar sunt si mai fragile si se distrug mai usor in conditii de iarna.

Arata prietenilor!
Vezi cele mai noi stiri financiare si economice pe capitalul.ro. Ramai la curent cu evolutia banilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *