Cum a pierdut Elon Musk 200 de miliarde de dolari intr-un an

2 min read

Potrivit estimarilor Bloomberg, averea lui Elon Musk este estimata acum la 137 de miliarde de dolari, fata de 340 de miliarde de dolari pe 4 noiembrie 2021.

La fel ca in cazul gigantilor digitali, anul 2021 a fost un an record pentru Tesla. In urma cu un an, averea directorului sau general, Elon Musk, a depasit 200 de miliarde de dolari. O performanta care fusese realizata doar de o singura persoana inaintea sa, Jeff Bezos. Averea lui Musk a continuat sa urce in 2021, iar pe 4 noiembrie a ajuns la 340 de miliarde de dolari. Dar pentru actiunile Tesla, 2022 nu a fost un an bun.

Averea lui Musk este in scadere, dar de ce?

Potrivit estimarilor Bloomberg, averea lui Elon Musk este estimata acum la doar 137 de miliarde de dolari. Asadar, seful Tesla si-a vazut averea “topita” cu 200 de miliarde de dolari. Marca de masini electrice a fost sub presiune in 2022, dar pe langa asta, Tesla este afectata si de preluarea Twitter de catre Elon Musk. Musk a vandut actiuni Tesla pentru a-si sustine preluarea retelei de socializare.

Investitorii sunt ingrijorati de faptul ca Musk petrece prea mult timp la Twitter (si nu suficient la Tesla). In cele din urma, comportamentul lui Musk la carma Twitter ar putea afecta, de asemenea, marca Tesla si, prin urmare, vanzarile de masini electrice. In ultimul trimestru al anului 2022, pretul actiunilor Tesla a continuat sa scada. Iar Elon Musk si-a pierdut statutul de cea mai bogata persoana din lume, intrucat averea sa a fost depasita de cea a lui Bernard Arnault, patronul LVHM, si a familiei sale.

Potrivit calculelor Bloomberg, actiunile Tesla au scazut cu 65% pana in 2022. Si cum Musk a vandut si el o parte din participatia sa in companie, actiunile sale la Tesla ar valora acum mai putin decat actiunile sale la SpaceX. Intr-adevar, actiunile Tesla ale lui Elon Musk sunt evaluate acum la 44 de miliarde de dolari, in timp ce actiunile sale la SpaceX sunt evaluate la 44,8 miliarde de dolari.

Tesla tocmai a anuntat livrari record

La randul sau, Elon Musk considera ca situatia actuala se datoreaza cresterii dobanzilor de catre Rezerva Federala a SUA. „Tesla se descurca mai bine ca niciodata! Noi nu controlam Rezerva Federala. Aceasta este adevarata problema”, a scris el intr-un tweet in decembrie.

Sursa: https://www.presse-citron.net/comment-elon-musk-a-perdu-200-milliards-de-dollars-en-un-an/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *